Hírek

2009.03.12. 03:26

Teherautókat ellenőriztek

<b>Dunaújváros</b> - Három napon át tartó, TISPOL ellenőrzést végeztek az EU tagországok rendőrei - az egyik célcsoport a kamionok voltak.

Gallai Péter

Rendszeresen hajtanak végre kiemelt közlekedésbiztonság razziákat az Európai Unió tagállamainak rendőrségei. A TISPOL névre hallgató akcióknak rendre más és más a célcsoportja, valamint az ellenőrzés iránya. Hétfőtől szerdáig ezúttal főleg a teherautók kerültek kereszttűzbe, de a traffipaxok is működtek az ország útjain - értelemszerűren a helyi kapitányság és az autópályarendőrség alosztálya is kivette a részét ebből a munkából.

A vizsgálat a teherautók esetében a vezetési- és pihenőidő betartására, a túlsúlyos járművek kiszűrésére, valamint a veszélyes áruk szállításának szabályosságára terjedt ki. A helyi kapitányság munkatársai ezt sebességméréssel is összekötötték, de egyik vonalon sem találkoztak kirívó szabálysértésekkel, csupán kisebb fokú ügyek miatt jártak el- mondták kérdésünkre, amikor az eredményekről érdeklődtünk

Az iváncsai sztrádarendőrség alosztálya a három nap alatt harmincegy kamiont vizsgált meg, ezek közül tizenegy magyar és egy külföldi sofőrrel szemben jártak el. Négyen a pihenőidő be nem tartása, míg nyolcan sebességtúllépés szabályszegése miatt számíthatnak közigazgatási bírságra. A csúcsfogás tegnap volt, amikor egy teherautóban utólagosan beszerelt kapcsolóra bukkantak, amellyel ki lehetett iktatni a tachográfot, azaz menet közben is pihenőidőt mutatott a szerkezet.

A traffipax a nehézgépjárműveken túl még hetvenhat személyautót mért be a három nap alatt a sztrádán, amely túllépte a sebességet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!