Sima győzelem

2024.04.13. 19:00

Nem kérnek, de nem is adnak kegyelmet – fölényes siker a Győr ellen

A vártnak megfelelően, papírforma győzelemmel zárta az női vízilabda OB I alapszakaszának utolsó előtti mérkőzését a DFVE együttese szombaton hazai medencében a Győr ellen.

Gallai Péter

Garda Krisztinát nem tudták tartani a meccs elején, öt gólt lőtt

Fotó: Lackó Izabella

A sereghajtó Győr nem késztette nagy csatára a hazai együttest, amely a harmadik helyért van versenyfutásban az Egerrel. Ennek a helynek megtartásához csak annyi kell, hogy utolsó két meccsét hozza az újvárosi csapat, mert az egymás elleni eredmények nekik kedveznek a hevesiekkel szemben.

DFVE – UNI-Győr GYVSE 16–7 (5–1, 5–1, 4–3, 2–2)
DFVE: Maczkó – Jonkl 2, Dobi, Mahieu 1, Szabó 2, Garda 5, Kardos D. Csere: Eikel (kapus), Kardos L., Horváth 1, Somogyvári, Pál 2, Sümegi 3, Karancsi. Vezetőedző: Vad Lajos.

A Győr szerzett vezetést, amire gyorsan öt góllal válaszolt a DFVE, majd a meccs ugyanilyen forgatókönyv szerint alakult, megint jött egy találat az ellenféltől, amire Garda vezérletével újabb ötöt hintettek a lányok. A nagyszünetre így bőven el is dőlt a mérkőzés, Vad Lajos nyugodtan forgathatta csapatát a folytatásban.

Az első félidőben eldőlt a meccs érdemi része, a két 5–1-es negyed ellenére voltak jó blokkjaink, labdaszerzéseink, de Gardát sehogy nem tudtuk féken tartani. 

– A térfélcsere után talán a DFVE kicsit viszább vett a tempóból. Sok egyéni hibával játszottunk, amit ki kell elemezni, a rájátszást majd meg kell húznunk, akkor jön mindenki számára a lényegi kérdés – értékelt a Győr edzője, Hargitai Attila.

Vad Lajos szerint elsősorban az ellenfelet és saját magukat is meg kell tisztelni azzal, hogy teljes erőbedobással szállnak bele a mérkőzésbe.

– Ez az első két negyedben sikerült, de vannak olyan játékosaim, akik közel másfél éve nem kaptak szünetet. Nekik meg kell adni a lehetőséget az aktív pihenésre, Gardát is ezért vettem le a második negyed vége felé.

Itt nincs ajándék, az karácsonykor a családnál van. Most is kiderült egy, két játékosról, hogy nem élnek a bizalommal.  Ezt a megbeszélésen is elmondom nekik.

– Az érdemi része a meccsnek 10–2 után eldőlt, nem volt miről beszélni. A mi csapatunk erősebb, ezt ki is kellett használni, szoktam mondani a lányoknak, nem kérünk kegyelmet, de nem is adunk. Ez az élsport! – mondta Vad Lajos.

Garda Krisztina szerint az elmúlt meccseik nem sikerültek a legjobban, s nem csak az Eger elleni vereségre gondolt.

– Mindenképpen kis célokat próbáltunk kitűzni a találkozón, ami nem sikerült teljes mértékben. 

Voltak jó periódusok a meccsen, de a második félidő nem sikerült annyira, viszont azért dolgozunk, hogy jobbak legyünk.

– Én jól éreztem magam a találkozón, de az érdemi része csak most jön a bajnokságnak, ahol azért ennél több kell - fogalmazott a csapatkapitány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában