Voks

2024.05.09. 17:41

Könnyed beszélgetés az Európai parlamenti választás fontosságáról

Duol.hu

Szili Valéria, a Fejér vármegyei Europe Direct Iroda vezetője

Talán azt mindannyian tudjuk, hogy önkormányzati választások lesznek június 9-én. A tét nagy, nem mindegy milyen testület irányítja a településünket. Fejlődés, stagnálás, vagy éppen visszafejlődés lehet a döntésünk következménye. Azokra fogunk szavazni, akit alkalmasnak találunk a település vezetésére, bízva a fejlődésben és a jobb körülményekben. Elmondható, hogy az Európai parlamenti választás is hasonlóan fontos, annak ellenére, hogy ezt talán többen sokad rangúnak tartják. Az utóbbi idők uniós döntéseinél megtapasztalhattuk azt, hogy milyen nagy hatása van ezeknek a hazánkra nézve. Ebből látható, hogy az uniós választás is nagyon fontos, öt évre határozza meg azt az irányvonalat, melyet Európa képviselni fog. Elmondhatjuk ezt pártállástól függetlenül. 

Ahhoz, hogy döntésünket megalapozottan hozhassuk meg, nem árt tisztában lenni az Európai Unió működésével. Ehhez ad segítséget Szili Valéria, a Fejér vármegyei Europe Direct Iroda vezetője pénteken 17 órától Kisapostagon az önkormányzati épület földszinti előadótermében. Az előadó szakmai tájékoztatást ad majd az Európai Unió jelentőségéről és a választásokat követő indulási folyamatokról. Elmondja, hogy miért olyan fontos ezen a választáson részt vennünk, mindezt politikai színezettől mentesen, kizárólag szakmai szempontokat figyelembe véve adja elő

A fórum könnyed stílusú lesz, inkább kávéházi beszélgetésre hasonlító. Minden résztvevő egy kávét és egy rétest kap, hogy oldott körülmények között beszélgethessenek fontos témákról. Ne hagyja ki!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában