Dél-Koreában küzdenek

2024.01.24. 14:30

Olimpiai bajnokok lehetnek

Dél-Koreában, Kangvonban folyik az ifjúsági téli olimpia.

Agárdy Csaba

A téli ifi olimpián részt vevő dunaújvárosiak. Balról: Bátyi Boróka, Tan Nisan Göskal, ő a török válogatott tagja, és Sághy Lara. Mindhárman az Angels NJSE hokisai

Fotó: Delany Collins

A magyar 3x3-as női jégkorong-válogatott döntőbe került, vagyis már mindenképpen éremmel tér haza. Csapatunknak a dunaújvárosi Angels NJSE-ből ketten is tagjai, Bátyi Boróka és Sághy Lara húzhatta magára a címeres mezt.

Nyolc válogatott vehetett részt a 3x3-as mérkőzéseken, és mindenki mindenkivel összemérte az erejét. A magyar válogatott százszázalékos mérleggel nyerte meg a csoportkört. A mieink mindegyik ellenfelüket fölényesen győzték le, majd az elődöntőben 14-4-re verték meg Olaszország legjobbjait.

Delany Collins, a magyar csapat szövetségi kapitánya:  – Ez utóbbi volt a legfontosabb győzelem, mert ez garantálja az érmet Magyarországnak, aminek mindannyian nagyon örülünk – idézte a szakvezetőt a MOB honlapja. – Mivel a két olaszok elleni meccs nagyon közel volt egymáshoz, könnyű dolgom volt a mérkőzés előtti beszéddel, csak annyit mondtam, folytassák ott, ahol előző este abbahagyták. A döntő előtt arra kell figyelnünk, hogy az eddigihez hasonlóan a saját játékunkat játsszuk, azokra a dolgokra koncentrálni, amiket jól csinálunk.

A döntőben a házigazda Dél-Korea lesz a mieink ellenfel, magyar idő szerint reggel hat órai kezdéssel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában