Ifjúsági vébé

2024.01.16. 16:40

Az első érmes a hölgyek közül

Az olaszországi Egnában rendezték meg az ifjúsági korú női jégkorongozók divízió I/A-s világbajnokságát. A bronzérmes magyar válogatottnak tagja volt a dunaújvárosi Bátyi Boróka is.

Agárdy Csaba

A  január 12-én befejeződött divízió I/A-s  ifjúsági világbajnokságon a magyar válogatott bronzérmes lett, nemzeti csapatunknak tagja volt a dunaújvárosi Angels NJSE csatára, Bátyi Boróka is (az utolsó keretszűkítésnél maradt ki az utazó csapatból Sághy Lara és Schneider Kata). Bátyi vb-részvétele egyben azt is jelenti, hogy női jégkorongban megvan  az első dunaújvárosi világbajnoki érmes.
A divízió I/A a világbajnokság második vonala. A magyar válogatott az olaszországi Egnában  szerepelt a vébén. Ellenfele Olaszország (4-0-ra kikaptunk), Japán (0-2), Dánia (4-0), Ausztria (2-1), Franciaország (2-1) volt. 
A vb végeredménye: 1. Japán, 2. Olaszország, 3. Magyarország, 4. Ausztria, 5. Franciaország, 6. Dánia.
Japán feljutott a nyolccsapatos első osztályba, Dánia pedig kiesett a divízió  I/B-be.
Láng Zoltán, az Angels NJSE vezetőedzője büszke a játékosára: – Boróka mind az öt mérkőzésen játszott. Már a csapatba kerülése is nagy szó, hiszen a világbajnokság a 2006-2007-ben született játékosoké volt, Boróka pedig 2008-as. Előnye, hogy nagyon jó a letámadásokban, gólérzékeny és remek csapatjátékos. Hátrányának azt említeném meg, hogy egy kicsit forró fejű, higgadtabbnak kell lennie, de ezen a területen történt már előrelépés.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában