Sűrű program

2023.10.17. 16:28

Rangadó után újabb, szerdán este a Fradit fogadja a DFVE

Gallai Péter

Mahieuékre nagyon kemény meccs vár szombaton este

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az UVSE elleni mérkőzés után szerdán este ismét egy hazai rangadó vár a DFVE női vízilabdázóira, amikor előrehozott találkozón a Ferencvárost fogadják este 19 órától. Szombaton pedig már a Bajnokok Ligája újabb csoportmeccse következik. 

Egyszerre két helyen nem tud sem a DFVE, sem a Fradi játszani szombaton, így aznap a Bajnokok Ligája sorozatban ugrik medencébe a két magyar csapat – a mieink a francia Mulhouse otthonában. Így az aznapra kiírt egymás elleni bajnokit szerdára hozták előre, mint Vad Lajos vezetőedző elmondta, egyszerűen nem volt máshova hely „eltenni”, így tovább sűrűsödött a program. Ugyan a hétvégi bajnoki kör elmaradt, de azért, hogy a válogatottnak ismét keretedzést tudjanak tartani, amelyen hét DFVE játékos - Garda Krisztina, Mahieu Geraldine, Pál Réka, Maczkó Lilla, Szabó Nikolett, Dobi Dorina Horváth Brigitta -, továbbá Kardos Krisztina kapusedző vett részt, így a közös munkából addig szinte a teljes felnőtt keret hiányzott. 

- Pénteken egy úszás és lábtempó felmérővel kezdtük. Ezt követte másnap a videózás, gyakorlás és végül a kétkapuzás. Az edzéseken nagy hangsúlyt fektettünk a szoros emberfogásra - oszotta meg tapasztalatait a klub közösségi oldalán Dobi Dorina.
A mai találkozót a két fél egyaránt vereséggel vezette fel, ugyanis múlt héten a zöld-fehérek az Egertől kaptak ki 12–10-re a legutóbbi fordulóban, míg a dunaújvárosiak az UVSE ellen szenvedtek 13–9-es vereséget hazai medencében. A Fradi aztán az Eger meccs után másnap letudta a szombatról jövőre halasztott körből esedékes meccsét a Győr ellen, de az nem mérvadó - tükörsima sikert arattak.
– Az erőltetett menettel elsősorban nem az a legnagyobb probléma, hogy fizikálisan nem bírjuk, hanem inkább az, mentálisan miként. Nagyon sok a fiatal játékosunk, több, mint a fele a keretnek. Az esetükben pedig teljesen normális, hogy fejben hamarabb elfáradnak, amikor háromnaponta meccset játszunk, közben pedig még utazunk is. Nem szabad abból kiindulni, hogy a Fradi kikapott az Egertől, de abból sem, hogy előtte meg a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján az FTC 16–3-ra győzött. Minden mérkőzés más, mi az UVSE ellen hajtottunk és küzdöttünk, erre lehet alapozni a szerdai találkozón is – mondta lapunknak a DFVE vezetőedzője, Vad Lajos.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában