Szezonrajt

2023.10.09. 08:30

Papírforma DKSE vereség a vármegyei röplabda rangadón

A 2023/2024. évi NB I Extraliga alapszakaszának első fordulójában vasárnap este a bajnoki címre pályázó MÁV Előre Foxconn vendégeként léptek pályára a Dunaújvárosi KSE röplabdázói. A találkozót a papírformának megfelelően a házigazdák magabiztosan nyerték.

Gróf András

A MÁV Előre nyerte meg a vasárnap esti találkozót

Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

MÁV Előre Foxconn – Dunaújvárosi KSE 3:0 (18, 13, 16)

MÁV Előre Foxconn: Eke, Szabó V., Boa Sz., Tomanóczy B., Pesti, Koci, Takács M. (liberó). Csere: Szentesi (liberó), Péter A., Fazekas, Szávai, Dileo. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Dunaújvárosi KSE: Juhász B., Farkas L., Kisházi, Gőczi, Béres, Németh Z., Kuti M. (liberó). Csere: Cserép, Makó, Vadász, Papp T., Peredi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Az első játszmát jól kezdték a vendégek, és egy rövid ideig vezettek is. A házigazdák azonban hamar fordítottak, majd előnyüket folyamatosan növelve megnyerték az etapot. A második szett is szorosan indult, de hamar hatpontos különbséggel vezettek a fehérváriak, ami a játékrész végére duplájára nőtt. A harmadik játékrészben végig a hazaiak vezettek, csupán különbség mértéke volt kérdéses. Összességében a székesfehérváriak semmit sem bíztak a véletlenre, hatvankét perc alatt hozták a számukra kötelező győzelmet.

Dávid Zoltán: - Kötelező győzelem volt. Örülök, hogy a fiatalokat is játéklehetőséget kaphattak. Nyilván ebből a meccsből sok következtetést nem lehet levonni az állapotunkra vonatkozóan. Várjuk a következő mérkőzést.

Tomanóczy Tibor: - Megérdemelten nyert a házigazda. Láttam bíztató jeleket a mérkőzésen. Amennyiben egy kicsit bátrabbak lesznek a fiatal játékosaim és elkezdenek hinni magukban, akkor sok örömet fognak okozni. Nagyon köszönjük a bíztatást szurkolóinknak, akik végig lelkesítették és hajtották a csapatot.

A forduló további eredményei: Kecskeméti RC – Dág KSE 1:3, MAFC-BME – Pénzügyőr SE 1:3, Fino Kaposvár – MEAFC-Miskolc 3:0, TFSE – GreenPlan-VRC Kazincbarcika 0:3, Debreceni EAC – Vidux Szegedi RSE 2:3

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában