Röplabda

2023.10.30. 08:30

Nagyot küzdve kaptak ki a fiatalok

A röplabda NB I Extraliga alapszakaszának hatodik fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese a MEAFC-Miskolc gárdáját fogadta. A vendégek három nagyon szoros játszmában szerezték meg a bajnoki pontokat.

Gróf András

Az újvárosi együttes Kecskeméten zárja az évet vasárnap

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dunaújvárosi KSE – MEAFC-Miskolc 0:3 (-25, -23, -22)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Bibók Ferenc, Selega Balázs.

Dunaújvárosi KSE: Juhász B., Farkas L., Kisházi, Gőczi, Béres, Németh Z. Kuti M. (liberó). Csere: Cserép, Makó, Vadász, Peredi, Papp T. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

MEAFC-Miskolc: Kozsla, Kopecky, Kovács Z., Csizmadia, Komlósi, Árva, Dudás (liberó). Csere: Tar K., Szabó P., Kapusi, Fenyvesi, Faragó. Vezetőedző: Bagó László.

A nyitó játszma elején egyértelműen a hazaiak irányították a játék menetét, aminek köszönhetően hárompontos előnyre tettek szert. A borsodiak erre időkéréssel reagáltak, ami után sikerült egyenlíteniük. Ezt követően két-három ponttal elhúzott az újvárosi gárda, de vendégek mindig egalizálták az állást. A hajrában vette át a vezetést miskolci alakulat és minimális különbséggel behúzta a szettet. A második játszmában végig fej-fej mellett haladt a két együttes, de végjátékban ismét a vendégek koncentráltak jobban. A harmadik szett elején is felváltva estek a pontok. Az etap közepén viszont négypontos előnyt harcoltak ki a házigazdák. Azonban sem bizonyult elegendőnek, mert látogatók ezt a játszmát is megnyerték a végjátékban.

Tomanóczy Tibor: - Büszke vagyok a csapatomra, mert nagyon nagyot küzdött. A rutintalanságot kell még leküzdenünk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A MEAFC rutinja és az döntött, hogy a végjátékokban egy Kovács Zoltánnal jobb volt nálunk az ellenfelünk.

A játéknap további összecsapásai: Dág KSE - GreenPlan-VRC Kazincbarcika 3:2, Kecskeméti RC – Debreceni EAC 1:3.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában