Vereség

2023.10.15. 19:45

Gólra sem telt ezúttal

Százszázalékos teljesítménnyel várta az Újpest a Dunaújvárosi Acélbikákat az Erste Ligában. Az UTE rendes játékidőben négy mérkőzésből négyet megnyert, ezzel a teljesítményével vezette a tabellát a vasárnap esti meccs előtt. A DAB-nak tehát fel volt adva a lecke. Végül a Bikák nem tudták a lilák jó sorozatát megtörni.

Agárdy Csaba

Fotó: Voros David

UTE – DAB 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

Megyeri út, 900 néző. Vezette: Varjú, Babic, Kis-Király, Dömötőr.

UTE:  Sági – Tornyai, Kiss D., Kovács S., Kovács A., Kiss P. – Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Laskawy – Pokornyi, Szabó D., Benk, Nádasy, Cotta – Szabó Rácz, Balázsi, Simon. Vezetőedző: Juurikkala Markus Sakari.

DAB: Tóth K. – Maarnela, Varga, Somogyi, Lorraine, Elomaa – Svars, Sziszak, Sillenpaa, Koskinen, Dézsi – Moore, Léránt, Szalma, Nemes, Hadzinikolic – Pinczés O., Strenk, Marosi. Vezetőedző: Niko Eronen.

Az újpestiek annak ellenére is magabiztosan nyertek, hogy a kapura lövések számában (31/32) nem volt értékelhető különbség a két csapat között. Sőt, az újpestiek úgy szerezték meg a három pontot, hogy a dunaújvárosiaknak a szépítő gólt sem sikerült megszerezniük.

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

"Természetesen nagyon boldogok vagyunk az újabb győzelem miatt, remek meccset játszottunk. Az első harmadban sehogy sem tudtunk betalálni, de a csapat kitartása mégis meghozta a sikert. Sági Máté ma először védett tétmeccsen a szezonban, és azonnal shutout, ami előtt le a kalappal. Öt meccsünket nyertük zsinórban, folytatjuk tovább a munkát."

Niko Eronen, vezetőedző - Dunaújvárosi Acélbikák

"Tudtuk, hogy egy nagyon jól védekező, és egy fantasztikus formában lévő Újpesthez látogatunk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, főleg az első harmadban. Ennek ellenére egyszer sem tudtunk betalálni, sőt, örülhetünk, hogy két meccs alatt egy lőtt góllal három pontot szereztünk, szóval ebben mindenképp fejlődnünk kell. A második harmadot nagyon sajnáltam, azonnal megbüntették az összes hibánkat. A harmadikban is próbálkoztunk, mentünk előre, de egyszerűen semmi nem jött össze."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában