Hazai pályán is bemutatkozik a DKKA

2023.09.08. 15:10

Megyei derbivel a folytatják az akadémisták

Egy igazi megyei rangadó vár a DKKA felnőttcsapatára hazai pályán a K&H Liga második fordulójában szombaton 17 órától.

Szabó Szabolcs

A BL szereplő Debrecen a következő ellenfele a Kohásznak

Fotó: LI

Mindkét Fejér vármegyei gárda magyar élcsapattal kezdte a pontvadászatot. A nyáron jelentős átalakuláson átesett dunaújvárosiak nem tudták felvenni a Bajnokok Ligájában ezüstérmes Ferencváros villámtempóját az Elek Gyula Arénában, és jelentős vereséggel (44–21) távoztak a fővárosból.

Rapatyi Tamás, a piros-fehérek szakvezetője már korábban is jelezte, hogy a bajnoki idény érdemi része a fehérváriak ellen kezdődik majd. A házigazda DKKA és az Alba is a győzelem reményében lép majd pályára szombaton délután.

A tavalyi szezonban, az őszi felvonásban 26–26-ra végeztek a felek a Köfém Sportcsarnokban. A dunaújvárosi mérkőzésen azonban hosszú évek után ismét vendégsiker született. Tehát, bőven van miért visszavágniuk Szalaiéknak.

Az Alba Fehérvár KC is vereséggel rajtolt. A szintén BL-induló Debrecen ellen maradtak alul hazai környezetben. A Loki magabiztos sikerrel (23–31) gyűjtötte be a bajnoki pontokat.

A fehérváriak is elszántan várják a mai erőpróbát. A klub honlapjának Kövér Luca elmondta: „Az első fordulóban nem tudtunk meglepetést okozni, de Dunaújvárosba a két pontért utazunk. Ellenfelünk stabil, harcos középcsapat, mi pedig a Debrecen elleni mérkőzés hibáiból tanulva, jó periódusainkat kitolva szeretnénk szombaton megmutatni, mire vagyunk képesek.”

Visszatérve a DKKA-ra. A mai találkozó előtt 15 és 17 óra között is megválthatják szezonbérleteiket az újvárosi szurkolók a városi sportcsarnok pénztárában. Szeptember 9. után a bérletvásárlásra e-mailben előre egyeztetett időpontban lesz lehetőség Erdősi Ildikónál ([email protected]). A bérletek érvényesek lesznek valamennyi hazai rendezésű K&H Liga- és Magyar Kupa-mérkőzésre. Fontos kiemelni, hogy a bérletek megvásárlásával a drukkerek az akadémiát, illetve az utánpótlás-nevelést is támogatják. A bajnokság 3. fordulójában a Kohász a Vasas vendége lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában