Drámai csata az Alba ellen

2023.09.09. 19:13

Behúzta a Kohász a megyei derbit

A végjátékban döntötte el a megyei kézilabda rangadót a DKKA, amely szép győzelemmel mutatkozott be hazai pályán lelkes közönségének

Szabó Szabolcs

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

DKKA - Alba Fehérvár KC 35-33 (17-15)

Ellentmondást nem tűrően kezdett a Kohász, amely 7. percre, Horvát Anna góljával már 6-1-re is meglépett. Uralták a meccset a hazaiak, támadásban és védekezésben is dinamikusan kézilabdáztak. Csáki Zsófi találatával már hattal ment a DKKA. Innen kezdtek el kapszkodni a vendégek, akik az első játékrész második felében egyre inkább megtalálták játékukat és a szünetre feljöttek mínusz két gólra (17-15). 

A második harminc perc már minden tekintetben a megyei derbik parázs hangulatát hozta. A Fehérvár a 39. percben 21-21-nél ért utol a Kohászt, sőt egy alkalommal (25-26) a vezetést is átvette az Alba. 31-31-ig fordulatokban gazdag játékot láthatott a közönség, felváltva estek a gólok. A végjátékban azonban a házigazda kézilabdázott eredményesebben, így 35-33-ra Rapatyi Tamás tanítványai örülhettek a találkozó végén. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában