Sorsolás

2023.09.25. 19:42

A III. Kerület lesz a DFVE ellenfele pénteken a Magyar Kupa negyeddöntőben

A Magyar Vízilabda Szövetségben hétfőn tartották a BENU női Magyar Kupa negyeddöntőinek sorsolását, amelyben öt európai kupacsapatunk szerepelt. A dunaújvárosiak kiemeltként várták a húzást, s végül könnyebb ellenfelet kaptak.

Gallai Péter

Somogyvári Liliék a nemzetközi porond után pénteken a hazaiban is elkezdik szereplésüket

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az előző szezonban bajnok Eger, az ezüstérmes Dunaújváros, a harmadik Ferencváros és negyedik UVSE csatlakozott a selejtezőből továbbjutó négy együtteshez, így alakult ki a nyolcas mezőny. A sorsolás alapján a DFVE azt a III. Kerületet kapta, amely a Szentest és a Tatabányát is legyőzve végzett selejtezője élén. Érdekesség, a két gárda nemrégiben egy horvátországi nemzetközi tornán már megmérkőzött egymással, akkor a döntőben találkoztak a felek, és 16-16-os rendes játékidő után a DFVE büntetőkkel nyert. Aztán Gardáék a Bajnokok Ligájában voltak érdekeltek péntektől vasárnapig, a római selejtező csoportból továbbjutva főtáblára kerültek.

Az első találkozót pénteken 19 órától Dunaújvárosban rendezik meg, a visszavágó pedig másnap, szeptember 30-án lesz idegenben.

Ami pedig a töbi párosítást illeti, összekerült a bajnok Eger és a címvédő Ferencváros, azaz pikáns derbire van kilátás. Tavaly mind a kupában, mind a bajnokságban az elődöntőben találkoztak, előbbiben a népligetiek, utóbbiban – nem kis meglepetésre – a hevesiek kerekedtek felül. 

A további párosítás: Szegedi VE - UVSE, BVSC-Zugló - Valdor Szentes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában