Duol.hu podcast

2023.07.16. 19:00

Kű Lajos 75 éves lett

A székesfehérvári Aranycsapat Alapítvány elnöke, a korábbi olimpiai ezüstérmes labdarúgó, Kű Lajos arról is vall, hogy élte meg játékosként a BEK döntőt a Liverpool ellen.

Duol.hu

Idén volt 45 éve, hogy a Videoton és a Ferencváros egykori futballistája, Kű Lajos a belga Club Brugge labdarúgójaként döntőt játszott a Bajnokcsapatok Európa Kupájában

Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

Kű Lajos Székesfehérvárról indult és oda is tért haza, a kettő között azonban sok év telt el. Megfordult a Ferencvárosban, BEK-döntőt játszott 45 évvel ezelőtt a Liverpool ellen, aztán 1997-ben hazatért, és azóta sok szerepet vállal a sport- és a közéletben is. Élete egyik főművének a Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságot tartja, de ide sorolható a  székesfehérvári olimpia emlékmű is, amely az 1952-es, helsinki ötkarikás játékok magyar hősei előtt tiszteleg, és ráadásul most július elején töltötte be 75 életévét Kű Lajos, aki a tőle megszokott lelkesedéssel idézi fel életének fontosabb állomásait – beszélgetőtársa Németh Krisztián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában