Dunaújváros

2023.06.15. 09:30

Névadóünnep, gála a múlt nagyjaival

Pap Zoltán egykori vezetőedző, szakosztályvezető nevét veszi fel az ötven évvel ezelőtt épített dunaújvárosi tornacsarnok.

Duol.hu

A szakosztály összes tagja bemutatja a tudását

Fotó: DKSE

A Dunaújvárosi KSE torna-szakosztályának közösségi oldala szerint csütörtökön 16.30-tól rendezik idei gálájukat, amely a létesítmény jubileuma és a névadóünnepség miatt is rendhagyó lesz, írja az MTI. 

Pap Zoltán 1940-ben született Szegeden. Tornászként előbb a Székesfehérvári Építők, majd a TFSE színeiben versenyzett. Később Székesfehérváron testnevelő tanárként dolgozott, majd 1968-tól a Dunaújvárosi Kohász, majd a Dunaferr SE edzője, vezetőedzője, közben 1975 és 1978 között a magyar ifjúsági válogatott vezetőedzője volt. Az 1970-es évek második felében Bordán Dezsővel együtt megtervezte a Kovács-szaltót – dupla szaltó a nyújtóvas fölött, majd visszafogás a vasra –, amelyet egyik tanítványáról, az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Péterről neveztek el. 

Legismertebb tanítványai között volt Paprika Jenő, Berényi György és Erdélyi Péter is. A magyar szövetség 2014-ben a magyar tornasport halhatatlanjai közé választotta. 2020 decemberében Dunaújvárosban hunyt el. 

A csütörtöki gála díszvendégei között lesznek olimpikon tornászok és edzők, például Óvári Éva, Lőwei Mária, Horváthné Elek Anna, Paprika Jenő, Kovács Péter és Kovács Zsófia is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában