Hosszútávon

2023.05.18. 16:10

Az olimpiai bajnok ellen is úszhatott Kovács-Seres Hunor

Egyiptomban rendezték meg az elmúlt napokban az úszók nyíltvízi világkupájának első futamát, amelyen részt vett a DKSE fiatal kiválósága, Kovács-Seres Hunor is a magyar csapat tagjaként a 10 kilométeres versenytávon.

G. P.

Kovács-Seres Hunor a legjobbak ellen szerepelhetett

Fotó: SzZsE

Egyik legifjabbjént, a 17 éves sportoló végül a huszonkettedik helyen zárt a versenyt, 5,46 perc hátránnyal a győztes olimpiai bajnok Florian Wellbrockhoz képest. A német sikere nüanszokon múlt, a világbajnok Marc-Antoine Oliviert 0.1 másodperccel előzte meg.  Ami a többi magyart illeti Rasovszky Kristóf negyedik lett, Kalmár Ákos pedig a tizenkilencedik.

A versenytávot sprintszakaszokra osztották, amiért pontokat kapnak a versenyzők. Szabó Gergő tanítványa az elsőnél 18., a második és harmadik etapnál egyaránt 20. lett a rangsorban. A sorozat nem szombaton Szardínia-szigetén, az Aranci-öbölben folytatódik, a második futamon Kovács-Seres nem vesz részt.

A DKSE junior világbajnoka márciusban a LEN Európa Kupa izraeli nyitányán öt kilométeren szerepelt a felnőttek között, akkor a harmadik helyet szerezte meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában