Asztalitenisz

2023.04.11. 20:55

Mindkét újvárosi csapat örülhetett

Az asztalitenisz férfi NB I. Nyugati csoportjában szereplő mindként dunaújvárosi csapat győzelemnek örülhetett a 12. fordulóban.

Szabó Szabolcs

Kovács Domonkos a DASE legeredményesebb játékosa

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A tabellát 36 ponttal, hibátlan mérleggel vezető Dunaújvárosi Egyetem DSE a Turris SE Sopron gárdáját fogadta hazai pályán. 

Dunaújvárosi Egyetem DSE–Turris SE Sopron 9–5 
A dunaújvárosi pontszerzők: Éliás Attila – Bíró Bálint (páros), Éliás Attila 2, Bíró Bálint 2, Jeszenszky Dániel 2, Nemes Vince 2. Az egyetemisták a 13. fordulóban, április 15-én idegenben a Tatai AC első számú csapata ellen folytatják a bajnokságot. 
A Dunaújvárosi ASE Belo­ianniszban a Pénzügyőr SE Müller György Asztalitenisz Szakosztályának együttesét látta vendégül. 

Dunaújvárosi ASE– Pénzügyőr SE 10–4 
A DASE pontszerzői: Kovács Domonkos – Fenyvesi Flórián (páros), Oroszki Viktor 2, Kovács Domonkos 3, Fenyvesi Flórián 3, Oroszki Péter 1. 
Április 16-án, vasárnap a DASE újfent hazai pályán, azaz Beloianniszban lép asztalhoz, ellenfele a PTE PEAC Kalo-Méh II. gárdája lesz. A Dunaújvárosi ASE az eddigi tizenkét forduló során 23 pontot gyűjtött és a negyedik helyen áll a tabellán, mérlege: öt győzelem és egy döntetlen mellett hat vereség. 
A legeredményesebb játékosok között is több újvárosi asztaliteniszezőt találunk. A Dunaújvárosi Egyetem színeiben játszó Jeszenszky Dániel 81 százalékos teljesítményével a 3., Bíró Bálint 79 százalékos mutatójával a 4., amíg a DASE kiválósága, Kovács Domonkos 27 megnyert meccsével (75 százalék) az 5. helyen áll a rangsorban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában