Röplabda

2023.04.04. 20:05

A Szeged szerezte meg a pályaelőnyt

A röplabda NB I. elődöntőjének első találkozóján a Dunaújvárosi KSE csapata hétfőn este a Vidux-Szegedi RSE együttesének otthonában lépett pályára. A mérkőzés szoros küzdelmet hozott, de a hazaiak a végén realizálták a pályaelőnyt.

Gróf András

Az elődöntő nyitányán küzdelmes és közönségszórakoztató mérkőzést játszottak a dunaújvárosiak

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az első játékrész kifejezetten izgalmas produkcióval indult. Mindkét csapat játékosai remek megoldásokkal szórakoztatták a nézőket. Váltott vezetést követően Pozzobon eredményes nyitásainak köszönhetően kétpontos előnyre tettek szert a házigazdák. 
Ettől kezdve folyamatosan nőtt a különbség a csapatok között, ami a szett végére hétpontos lett. A második játszma elején Raidel ponterős játéka újvárosi vezetést eredményezett, de a szett közepén egyenlítettek a szegediek. 

A folytatásban Pavliuk percei következtek, aki a végén le is zárta a játékrészt. A harmadik szettben végig a házigazdák irányítottak és visszavették a vezetést. A negyedik játszma végig hatalmas küzdelmet hozott. Igaz, hogy a szegediek vezettek már hat ponttal is, de nagy csata után 24:24-nél egyenlő volt az állás, ám a végén a hazai együttes örülhetett. 

Vidux-Szegedi RSE–DKSE 3:1 (18, -23, 21, 24) 
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Dileo, Csányi, Honti, Pozzobon, Kasnyik, Borsi (liberó). Csere: Polyák (liberó), Bodnár L., Kiss G., Szepesi, Fitor, Sarnyai, Demcsák. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet. 
DKSE: Winter, Pavliuk, Laczi, Kisházi, Tóth K., Raidel, Béres (liberó). Csere: Kuti M. (liberó), Vida P., Juhász B., Bohdan, Gőczi, Pintér B., Szalai K. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 

Fésüs Irén: – Hosszabb kihagyás után léptünk újra pályára, ami meglátszott a játékunkon. A második szettben többször is úgy éreztem, hogy belealudtunk a mérkőzésbe, de ezen a játszmán kívül mindig túl tudtunk lépni a nehéz helyzeteken. A harmadik szettben viszont újra azon a hőfokon égett a csapat, amin egy elődöntőn kell. Örülünk a győzelemnek, viszont van még előttünk több mérkőzés, holnaptól már a következő meccs lesz a legfontosabb, nem pedig az, hogy most nyertünk. 
Tomanóczy Tibor: – Gratulálok mindkét csapatnak! Nagyon küzdelmes és közönségszórakoztató mérkőzés volt. Folytatás csütörtökön Dunaújvárosban! 
Az egyik fél három győzelméig tartó páros csata második összecsapása csütörtökön este 19.30-kor kezdődik a Dunaújváros Sportcsarnokban. 
A másik elődöntő első mérkőzésének eredménye: Dág KSE–MEAFC-Miskolc 0:3. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában