Röplabda

2023.03.23. 18:31

Megvan a harmadik is, elődöntőben a DKSE

A röplabda NB I. negyeddöntőjének harmadik összecsapásán szerdán este a TFSE gárdáját fogadta a Dunaújvárosi KSE együttese. Az összecsapást három játszmában a hazai csapat nyerte.

GA

Juhász Barnabásék (13) szerdán este is győztek

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Dunaújvárosi KSE–TFSE 3:0 (22, 22, 23) 

DKSE: Tóth K., Raidel, Kisházi, Pavliuk, Laczi, Winter, Kuti M. (liberó). Csere: Béres (liberó), Vida P., Bohdan, Farkas L., Gőczi, Juhász B., Pintér B. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 
TFSE: Füzék, Tóth M., Balázs B., Mihucz, Kókai, Horváth B., Nagy T. (liberó). Csere: Fenyő, Tigyi, Merkler, Éliás B., Együd, Németh M., Salamon-Tóth (liberó). Vezetőedző: Lónárt Péter. 

Remekül indult a találkozó a házigazdák számára, akik hamar négypontos előnyt szereztek. A fővárosiak időkéréssel és folyamatos cserékkel próbálták megtörni a játék menetét, ami csak részben sikerült nekik. Végül a dunaújvárosiak izgalmas végjátékban nyerték az első játékrészt. A második szett elején kicsit akadozott a hazaiak játéka, de hamar átlendültek a holtponton, és a játszma közepén már hétpontos volt az előnyük. Ehhez természetesen kellettek a légiós Pavliuk jó nyitásai. A folytatásban azonban csökkent a két csapat között kialakult különbség, ami a hajrára egyetlen pontra apadt. A végén azonban sikerült jobban koncentrálni, ami újabb szakaszgyőzelmet eredményezett. A harmadik etap elején a vendégek vezettek, csak a második időkérés előtt sikerült fordítani. Ezt követően azonban már nem volt kérdéses a győztes kiléte. 

Tomanóczy Tibor: – Nagyon nehéz volt a mai mérkőzés, mert a vendégek a sok, kissé lassan végrehajtott cseréikkel akkor tördelték meg a játékunkat, amikor lendületben voltunk. Mindig valami porszem került a gépezetbe, de szerencsére a végjátékoknál a helyén volt a szívünk és az eszünk. 
Lónárt Péter: – Gratulálok a Dunaújvárosnak! Sok sikert a folytatáshoz! 

Az egyik fél három győzelméig tartó küzdelmet a Dunaújváros KSE nyerte. A másik negyeddöntő harmadik összecsapásának eredménye: Dág KSE–Szolnoki RK 3:1, a párharc győztese a Dág KSE gárdája. Mindkét továbbjutó együttes az elődöntőben folytathatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában