Röplabda

2023.03.15. 23:47

Nagyszerű felfogással játszva előnyben a DKSE

A röplabda NB I. negyeddöntőjének egyik párosításában a Dunaújvárosi KSE együttese a TFSE gárdájával vív páros csatát. Az egyik fél három győzelméig tartó küzdelem első találkozóját kedden este rendezték, amelyet a hazai alakulat nyert meg három játszmában.

Gróf András

Raidelék kerültek előnybe a TFSE ellen

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Dunaújvárosi KSE–TFSE 3:0 (15, 18, 14) 
Dunaújvárosi KSE: Juhász B., Raidel, Kisházi, Pavliuk, Laczi D., Winter, Béres (liberó). Csere: Farkas L., Tóth K., Gőczi D., Vida P., Pintér B., Velichko. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor. 
TFSE: Tóth M., Horváth B., Füzék, Kókai, Merkler, Mihucz, Nagy T. (liberó). Csere: Balázs B., Fenyő, Tigyi, Éliás B., Eisemann (liberó), Németh M., Együd. Vezetőedző: Lónárt Péter. 

Az alapszakaszban az újvárosiaknak kétszer is sikerült legyőzni az egyetemistákat, de az utóbbi időszak hullámzó teljesítménye miatt a szurkolók tartottak az összecsapástól. Szerencsére az első játszmában nem kellett sokáig izgulni, hiszen hamar ötpontos előnyt szereztek a házigazdák. A folytatásban folyamatosan nőtt a különbség a két együttes között, ami a szett végére tízpontos lett. A második játékrésznek a vendégek alaposan átalakított kezdősorral vágtak neki, ami kezdetben jól működött, de 9–9 után átvette a játék irányítását a hazai gárda, és növelte a szettelőnyét. A harmadik játszma elején fej fej mellett haladt a két együttes, de a házigazdák hamar örömjátékra váltottak, és magabiztosan nyerték a szettet, egyben a mérkőzést is. 
A párharc következő mérkőzését szombaton 16 órakor rendezik meg Budapesten. 

Tomanóczy Tibor: – Nagyszerű felfogásban, végig koncentráltan, motiváltan játszott a csapat ennek a hosszú párharcnak az első összecsapásán. Az első mérkőzés nekünk sikerült jobban. Amennyiben a folytatásban is ilyen stabilan, koncentráltan játsszunk, akkor az idegenbeli mérkőzés is meglehet. Ez csak rajtunk múlik majd. 

Lónárt Péter: – A férfiröplabdában vagy mi ütjük be a labdát, vagy az ellenfél. Ma a Dunaújváros ütötte be. Nem láttam játékosaimban tüzet, csak parazsat. 
A másik negyeddöntő első összecsapásának eredménye: Dág KSE–Szolnok 3:0. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában