Ragyogó évkezdés Mezőfalván

2022.01.31. 20:43

Az elmúlt évekhez hasonlóan most sem tudták megszorítani őket

A Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Birkózó Szövetség és a DKSE közös szervezésében a mezőfalvi iskola adott otthont a napokban a grundbirkózó országos elődöntő észak-dunántúli csoportjának.

HL

A dobogó tetejére a mezőfalvi iskola diákjai állhattak Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

A résztvevő alsó tagozatos diákok két korosztályban (2013–2014 és 2011–2012-ben születettek) küzdöttek meg egymással. Minden iskolának hét súlycsoportban kellett kiállítania versenyzőt, ahol eme népi versengésben az ellenfelet ki kellett tolni a küzdőkörből, vagy a levegőbe emelni. Betegségek miatt többen is kénytelenek voltak távol maradni, de a részt vevő 18 csapat között kiélezett küzdelmekben dőltek el az országos döntőre feljogosító helyezések. A mezőfalvi iskolában nagy hagyománya van a grundbirkózásnak, s az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal sem tudták megszorítani. Mindkét fiú korosztályban 5-5 győzelemmel első helyen jutottak tovább. Mellettük, a kisebbeknél a kulcsi, a nagyobbaknál az enyingi iskolások kvalifikálták magukat. A lányoknál a kisebb korosztályban a mezőfalviak, a nagyobbaknál a dunaújvárosi Arany iskolások jutottak tovább a második helyezéssel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában