vízilabda

2021.12.05. 22:04

Papírforma négy közé jutás

A várakozások szerint már az első, péntek esti, lapzártánk utáni első meccsen eldöntötte a Magyar Kupa negyeddöntő párharcot a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE ellen. A szombati visszavágó így már csak formalitás volt, hazai medencében szintén fölényes dunaújvárosi siker született.

Gallai Péter

Fotó: LI

Az első, idegenbeli meccs nem sok izgalmat tartogatott, a bajnokság után ebben a sorozatban is dunaújvárosi diadal született, egy pillanatig nem volt kérdés a győztes kiléte.

III. ker. TVE – DFVE 6–13 (2–5, 1–3, 2–4, 1–1)

DFVE: Maczkó – Szilágyi 1, Gurisatti 1, Mahieu 4, Szabó 1, Mucsy, Szellák 1. Csere: Buis (kapus), Sajben, Horváth 2, Garda 3, Pál, Sümegi, Somogyvári. Vezetőedző: Mihók Attila.

A szombat délelőtti visszavágó semmi izgalmat nem tartogatott, főleg, hogy ezúttal Lukács Dénes, a vendégek edzője számos serdülő és ifista játékossal érkezett.

DFVE – III. ker. TVE 13–4 (4–1, 4–0, 1–2, 4–1)

DFVE: Maczkó – Szilágyi, Gurisatti, Mahieu, Szabó 3, Mucsy 3, Szellák 1. Csere: Buis (kapus), Sajben 3, Horváth 1, Garda 1, Somogyvári, Pál, Sümegi 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

Miután a párharc pénteken eldőlt, másnap a gyakorlásra helyezhette a hangsúlyt a hazai csapat az Euroliga előtt. Ugyanis egy meccshelyzet mindig más pszichés feladat, főleg a rutintalanabbak számára, mint az edzés.

Sajben Nikolett három góllal zárt szombaton – Spanyolországban kemény meccsek lesznek
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Azt vártam, a megbeszélt helyzetekre a megfelelő reakciókat és jó döntéseket kapjam vissza, mikor kell a taktikát tartani, és mikor érdemes azt felülírni. Voltak jó és kevésbé jó benyomásaim is. Azt gondolom, lassan vízilabdáztunk, és nagyon rossz százalékkal használtuk ki a helyzeteinket. A következő mérkőzésünkön más felfogásban kell játszani, ahol egy európai élcsapattal, a Mataróval kezdjük az Euroliga-csoportkört pénteken – értékelt Mihók Attila.

A szombaton három találatot jegyző Sajben Nikolett elmondta, azok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, most jobban tudtak érvényesülni a párharc során. Az ilyen alkalmak kellenek a fejlődésükhöz. – Boldog vagyok, hogy így sikerült számomra a meccs, de a találkozón bizony nagyon sok butaságot követtünk el, kihagytuk a tiszta helyzeteket. Ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak az Euroligában, hiszen ott örülhetünk, ha egyáltalán ilyen egyértelmű gólhelyzeteink lesznek – tette hozzá.

Ami a többi párharcot illeti, a szombati első mérkőzéseken a Szentes egy góllal nyert Tatabányán, az UVSE 14–9-re győzte le a Fradit, az Eger a BVSC otthonában szerzett kétgólos előny. A visszavágókat vasárnap este játszották.

A DVFE számára a folytatás a nemzetközi porond lesz, az előző szezon ezüstérmese péntektől vasárnapig az Euroliga csoportkörében a negyeddöntőbe jutásért játszik a világ­sztárokkal felálló spanyol Sabadaell és Mataro, valamint a hazai rivális Fradi ellen Spanyolországban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában