DFVE

2021.11.11. 21:06

Pozitív élményekkel vághatnak neki a szezon első rangadójának

A bajnokság ötödik fordulóját is fölényes győzelemmel zárta szerdán este a DFVE női vízilabda-együttese. A csapatra szombaton aztán a szezon első rangadója vár a BVSC otthonában, már ez a meccs is az erre való felkészülést szolgálta.

Gallai Péter

„Zsuzsi”, azaz Geraldine Mahieu három góllal zárta a mérkőzést

Fotó: Zsedrovits Eniko

Mihók Attila csapata négy siker után az ötödikre készült, ami miatt nem sokat kellett izgulni. A lányok aztán érvényesítették a papírformát, hiszen két negyed alatt egy gólt engedélyeztek a riválisnak, közben dobtak nyolcat. Igaz, a Szentes öt-hat komolyabb hiányzóval érkezett betegség és sérülés miatt. A BVSC előtt azért jó kis „edzés” volt.

DFVE–Valdor Szentes 19–4 (4–0, 4–1, 3–2, 8–1)

DFVE: Maczkó – Szilágyi 2, Mahieu 3, Szabó, Garda 2, Mucsy 1, Szellák 2. Csere: Buis (kapus), Gurisatti 4, Pál 1, Sajben 2, Horváth 1, Somogyvári 1, Sümegi. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 5/8, illetve 1/6.

Gól ötméteresből: 1/2, ill. –.

Szerdán az állatvédő egyesületnek gyűjtöttek

– Az első három negyedben meg kellett dolgozni a helyzeteinkért, oda kellett figyelni. Több lefordulásgólt lőttünk, mint az átlag, ez mindig elbillenti kicsit az eredményt. Ezáltal a védekezés is kockázatosabbá tud válni. Pontos játékot szerettem volna látni, ez inkább hátul működött. A negyedik nyolc percre aztán kinyílt az olló, és a két csapat közötti különbség erősen megmutatkozott – értékelt Mihók Attila. Hangsúlyozta, számukra a szombati mérkőzés van elsősorban a fejükben. Reméli, ez az úgymond könnyed mérkőzés több pozitív élménye beépül a játékosokba, amit kamatoztatni tudnak.

A forduló meghozta az első derbit, a Ferencváros a dunaújvárosiak következő ellenfelét, a BVSC-t fogadta. A mérkőzést két másodperccel a vége előtt szerzett góllal 12–12-es döntetlenre hozta a vendégegyüttes. További eredmények: Győr–Szeged 9–10, ­UVSE–III. Ker. TVE 22–8, Tatabánya–Eger 9–16.

Szombaton a BVSC otthonában vízilabdáznak

„Zsuzsi”, azaz Geraldine Mahieu három góllal zárta a mérkőzést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában