Kecskemét

2021.11.29. 20:26

Nem egy súlycsoportban, pont nélkül zárták az őszt

A férfiröplabda-Extraliga alapszakaszának hetedik fordulójában vasárnap a Kecskeméti RC vendégeként lépett pályára a Dunaújvárosi KSE együttese. Az összecsapáson három játszmában a hazai csapat diadalmaskodott. Ezzel a DKSE pont nélkül zárta az őszi szezont.

Gróf András

A végén elérte célját a csapat, az utolsó szettben húsz pontot tudtak szerezni

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Jól kezdték a meccset a vendégek, de 8:8-nál ismét egyenlő volt az állás. Ezt követően a házigazdák zsinórban szereztek hat pontot, amivel tulajdonképpen el is dőlt a játszma sorsa. A második játékrészben végig a kecskemétiek vezettek, egy pillanatig sem forgott veszélyben a szett megnyerése. A harmadik játszma sokkal kiegyensúlyozottabb küzdelmet hozott. A hajrában azonban a hazaiak sokkal ponterősebbnek bizonyultak, és lezárták az összecsapást. Ezzel a fordulóval a csapatok számára befejeződött az alapszakasz őszi szezonja. Legközelebb január végén lépnek majd pályára az együttesek.

Nagy József, a Kecskemét edzője: – A mérkőzést nem a legfigyelmesebben kezdtük, és kellett egy kis idő, mire a megfelelő hőfokra kerültünk. Onnantól végig irányítottuk a találkozót, és mindenki játéklehetőséghez jutott.

Tomanóczy Tibor: – A két csapatot nem lehet egy lapon emlegetni. A Kecskemét sokkal erősebb, mint mi vagyunk, de próbáltunk a fiatal játékosokkal is kihozni valamit a meccsből. A végén elértük a célunkat, megszereztük a húsz pontot a harmadik szettben. Kerestem a csapatot az első két játszmában, a harmadikban megtaláltam.

A forduló további eredményei: Debreceni EAC – Fino Kaposvár 0:3, Kistex – VRC Kazincbarcika 0:3, MAFC-BME – Pénzügyőr SE 0:3.

A bajnokság állása az őszi szezon végén: 1. Pénzügyőr SE 19 pont, 2. Fino Kaposvár 18 pont, 3. VRC Kazincbarcika 12 pont, 4. Kecskeméti RC 11 pont, 5. Kistex 11 pont, 6. MAFC-BME 10 pont, 7. Debreceni EAC 3 pont, 8. Dunaújvárosi KSE 0 pont.

Jegyzőkönyv

Kecskeméti RC – Dunaújvárosi KSE 3:0 (17, 18, 20)

Kecskeméti RC: Szabó A., Sidiropoulos, Tomanóczy B., Palánkai-Omoshebi, Fundora, Argilagos, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Kasnyik, Bogdán B., Horváth B., Gebhardt N., Baserio, Balla Sz., Török Zs. (liberó). Vezetőedző: Nagy József.

Dunaújvárosi KSE: Farkas L., Tamási D., Kisházi, Hatvany Zs., Dulcz, Kecskeméti B., Sümegi (liberó). Csere: Juhász B., Pintér B., Tajti, Szabó P., Tóth K. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A végén elérte célját a csapat, az utolsó szettben húsz pontot tudtak szerezni
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában