röplabda

2021.11.28. 09:30

Különleges mérkőzés: fia az ellenfélnél fog játszani

A férfi röplabda Extraliga alapszakaszának hetedik fordulójában vasárnap a Kecskeméti RC vendégeként lép pályára a Dunaújvárosi KSE együttese. Az összecsapás 18 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.

Gróf András

Az újvárosiak jelenleg pont nélkül állnak a bajnoki tabella utolsó helyén, amíg a kecskemétiek nyolc ponttal a hatodikok. Az azonban az igazsághoz tartozik, hogy a Fino Kaposvár ellen megnyert hazai mérkőzés pontjai nem szerepelnek a táblázaton, mivel a somogyi klub megóvta a találkozót.

A Magyar Röplabda Szövetség Versenyirodája a következő határozatot hozta: A Kecskeméti RC – Fino Kaposvár mérkőzés pályán elért eredményét megsemmisíti, és a mérkőzést 3:0 (75:0) eredménnyel a Fino Kaposvár javára írja. Az indoklás szerint a Kecskemét megsértette a versenykiírás azon pontját, miszerint: „A felnőtt Extraligában a bajnoki mérkőzéseken két, magyar állampolgársággal és magyar eredeti szövetséggel rendelkező játékosnak mindig a pályán kell lennie.”

Ennél az állásnál a Kecskeméti RC pályán lévő játékosai közül csak a 12-es számú Gebhardt Áron felel meg az előírásoknak.

A DKSE vezetőedzője, Tomanóczy Tibor számára minden bizonnyal különleges lesz a vasárnapi találkozó, hiszen az ellenfélnél szerepel majd az újvárosi Gebhardt testvérek mellett Bálint fia is.

– Magánemberként örülök a kecskeméti mérkőzésnek, hiszen régen találkoztam a gyermekemmel. Az összecsapásra ugyanúgy készülünk, mint a többi csapat ellen. Feltérképezzük az ellenfél gyengéit, erősségeit. A Gebhardt fivérek közül Áron meghatározó a liberó poszton. Norbert egy sérülést követően tér vissza, így nem tudhatjuk, mennyi lehetőséget kap majd. Szettet, szetteket szeretnénk nyerni.

A forduló további párosítása: DEAC – Kaposvár, Kistex – Kazincbarcika, MAFC-BME – Pénzügyőr SE. A bajnokság állása: 1. Pénzügyőr SE 16 pont, 2. Kaposvár 15 pont, 3. Kistex 11, 4. MAFC-BME 10, 5. Kazincbarcika 9, 6. Kecskemét 8, 7. DEAC 3, 8. DKSE 0.

Szabó Péter és csapata vasárnap Kecskeméten szerepel – szettet, szetteket szeretnének nyerni
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik