A válogatott kerettag Klacsák Bence csuklótörést szenvedett az Újpest elleni összecsapáson

2020.08.30. 21:55

A Dunaferr gólt sem kapott a forduló rajtján

A férfifutsal NB I első fordulóját pénteken lapzártánk után játszották le. A Dunaferr hazai pályán mutatkozott be.

Balogh Tamás

Fotó: LI

Dunaferr DUE DUTRADE FC – Újpest RFC 220-VOLT 3–0 (1–0)

A vendégek egyből a lényegre tértek. Bátor megoldásaik felpörgették a hazaiakat is: Németh Péter, Horváth Benedek, Klacsák, Szeghy, pláne Reveland Zoltán a kapuban, azonnal jelezték, hogy a védekezésben és a támadásban egyaránt, ezúttal is komolyan veszik a kihívást. A Dunaferr hamarosan mezőnyfölénybe került, és elég gondot csináltak Varsányinak a kapujában. Az Újpest látványos kontrái nyomán Reveland elegáns show-jára is nagy szükség volt ahhoz, hogy gól nélkül hozhassa le ezt a meccset is.

A spanyol légiós, Hinojosa Montero Antonio a kispadról is együtt élt a csapatával
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A cserék nyomán a hazai szurkolók végre megláthatták, hogy Sánta és Tony, a spanyol játékos miért lesz hamarosan az egyik kedvencük. Östör Martin erre a nyitó góljával adott igazolást, a 14. percben. Az első félidőben 17–10 lett a helyzetek száma.

Mindkét félnek jót tett a második találat, amit Németh Péter már a hajrában lőtt parádés megoldással emberhátrányból, szinte a saját hatosáról, a lilák elárvult kapujába, a 36. percben. A lendületbe jött újvárosiak Hinojosa Mon­tero Antonio találatával szinte azonnal beállították a végeredményt 3–0. A helyzetek különbsége 12–9 lett ebben a játékrészben.

A végjátékban a már az első részben is szerepet kapó Dorogi mellett Slett és Németh László is bemutatkozhatott. Sajnálatos módon Klacsák a 34. percben megsérült: csuklótörést szenvedett. A dunaújvárosiak összességében magabiztos győzelmet arattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában