baku

2019.07.23. 20:21

Pál Eszter képviseli a DKKA-t az EYOF-on

Jankó Árpád

Pénteken elutazott Bakuba az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra a női U17-es válogatott, amely a házigazdákkal, a svájciakkal és a csehekkel játszik egy csoportban. Két évvel ezelőtt a győri játékokon az a magyar válogatott lett aranyérmes, amely vasárnap megnyerte az U19-es Európa-bajnokságot szintén Győrben.

Pál Eszter Fotó: DKKA

Eddig két fölényes győzelem a magyar válogatott mérlege, ma a csoportelsőségért játszanak

Az idei EYOF-on kizárólag a lányok vesznek részt, ifj. Kiss Szilárd együttese az elmúlt évben aranyérmes lett a svédországi nyílt U16-os Eb-n. Mivel az EYOF és az augusztusi, szlovéniai korosztályos Európa-bajnokság időben nagyon közel van egymáshoz, így a szakvezetés két csapatra osztotta a válogatottat, előbbiben kapott helyett a Dunaújvárosi Kohász KA játékosa, Pál Eszter.

A csapat hétfőn sima sikerrel kezdett a csehek ellen a tornán, a 30–22-es győzelemből Pál két góllal vette ki a részét. Kedden következett a házigazda, Azerbajdzsánt huszonnégy góllal verték meg a lányok, a DKKA játékosa ezúttal ötször tudott eredményes lenni. Ma a svájciak ellen zárjuk a csoportkört.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában