győr - junior torna vb

2019.06.28. 16:00

Makovits Mirtill a magyar csapat legjobbja lett

A férfiak selejtezői után pénteken a lányok is a szerekhez léptek a junior tornászok világbajnokságán Győrben. A Makovits Mirtill, Szujó Hanna, Szilágyi Nikolett alkotta magyar csapatból a Dunaferr SE kiválósága szerepelt a legjobban.

Morva Dávid

Az már a sorsolás után kiderült, hogy a mieink az egyik –ha legnehezebb csoportba kerültek a győri junior tornász-világbajnokságon. A magyar női csapat mellett ugyanis, a világ élvonalába tartozó Amerikai Egyesült Államok, Ukrajna és Nagy-Britannia is az első csoportba került.

A selejtezők napján az is kiderült, hogy a szurkolókon semmi nem fog múlni, hiszen már a bevonuláskor hangos üdvrivalgással fogadták a hazaiakat. A drukkerek lelkesedését csak tovább fokozta minden egyes pontosan kivitelezett gyakorlat.

Makovits Mirtill elégedett volt teljesítményével, sehol nem rontott Fotó: Freschli József/MTSZ

A mieink talajon kezdtek, majd ugráson folytatták, ezt követte a felemáskorlát, végül pedig gerendán zárt a Makovits Mirtill, Szujó Hanna, Szilágyi Nikolett alkotta magyar csapat. A válogatottból a Dunaferr SE tornásza szerepelt a legjobban. Török Dániel tanítványa ugrására 12.766 pontot kapott, felemáskorláton és talajon egyaránt 12.500 ponttal zárt, a gerenda gyakorlatát pedig 12.400 ponttal értékelték a bírók, így összetettben 50.166 egységgel zárta a megmérettetést.

- Elégedett vagyok saját magammal és a teljesítményemmel, sehol sem rontottam. Minden szeren sikerült végrehajtani az előzetesen eltervezetteket. Ezek közül is kiemelkedett a talajon bemutatott produkcióm. Összességében elmondhatom, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, leírhatatlan érzés, amikor láttam a családomat, a klubtársaimat a lelátókon szurkolni, fantasztikus volt. Folyamatosan bíztattak, ez is vitt előre, segítette a teljesítményemet.

Török Dániel, a női csapat vezetője elmondta, a magyar csapat tagjai sokat tanultak ezen a világbajnokságon.

- Edzőként nekem is nagy feladat volt a lányokkal dolgozni. Semmiképpen sem mondanám, hogy csalódott vagyok, hiszen sokuknak ez volt az első jelentősebb nemzetközi megmérettetése. Biztos vagyok abban, hogy a teljesítményükön a jövőben ez látszani fog, hogy egy ilyen világbajnokságon indultak. Rengeteg tapasztalatot szereztek. Elmondhatatlanul hasznos volt az elmúlt időszak és az, hogy több mint 60 nemzet legjobbjaival összemérhették a tudásukat.” – tette hozzá a szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában