bátran kell kézilabdázni

2019.03.06. 11:00

Minél hosszabb ideig legyünk képesek ellenállni

Ma 18 órakor Győrben játszik bajnoki mérkőzést a Dunaújvárosi Kohász az Audi ETO csapatával.

Jankó Árpád

Ha néhány nevet említek az ellenfél csapatából: Knedlikova, Brattset, Anne Metta, Görbicz Anita, Eduardo Amorin… egyértelmű, hogy a sokszoros bajnok, BL-győztes győri együttes győzelme biztosnak mondható. Ezt megköveteli Győr város, a csapat hagyománya, az eddigi eredmények, és a szponzorok is.

Nos tehát, a világ egyik legjobb, ha nem a legjobb csapata ellen játszik ma a dunaújvárosi formáció. Egy kissé belepiszkított a Győr statisztikájába a legutóbbi BL-középdöntő 5. fordulója, amelyben „csak” 32-32-es döntetlent ért el a Rába-parti gárda a Ferencváros ellen. Danyi Gábor, a győri vezetőedző ennyit mondott a lényegről: „Be kell lőni a helyzeteket.” Viszont senki ne higgye, hogy a Dunaújvárosi Kohásznak nincsenek tervei, elképzelései.

Szalai Babettra s társaira Győrben nagy teher hárul majd
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Íme Szalai Babett véleménye:

– Nincs rajtunk teher, bátran játszhatunk. Ahogy mondani szoktuk szaknyelven: ilyen komoly ellenféllel szemben minél tovább mérkőzésben kell maradnunk. Persze ezt nem lesz könnyű elérni. Sportemberhez méltó hozzáállás szükséges tőlünk, és nyilván a képességeink, tudásunk maximumát kell nyújtanunk. Legyen tiszta a lelkiismeretünk a győri csarnokban akkor, amikor lejövünk mérkőzés után a parkettáról. Jól tudjuk, hogy a mai találkozó komoly erőfeszítésre késztet majd bennünket, de nekünk a győri találkozó utáni játékra is koncentrálnunk kell. Azon múlik majd minden. Tehát a helyezésünk a tabellán attól függ, hogy a hasonló helyzetű csapatokkal mit érünk majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában