a tét az utolsó hely elkerülése

2019.02.20. 21:34

Igaz a mondás: mindig van lejjebb

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata ma este az Erste Ligában lejátszotta az idei utolsó idegenbeli mérkőzését. Az Acélbikák a Schiller-Vasashoz látogattak.

Agárdy Csaba

A két csapat legutóbbi dunaújvárosi mérkőzésén az Acélbikák 4-2-re nyertek. Tegnap Miskolcon a rendes játékidőben nem jutottak dűlőre a csapatok

Fotó: Ady Géza

Sajnos még volt tétje a dunaújvárosiak számára a meccsnek, mert a Vasas a hátralévő két fordulóban még megelőzhette a DAB-ot, ami azt jelentené, az Acélbikák az utolsó helyen zárják a bajnokságot.

Schiller-Vasas – Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)

Vasas Jégcentrum, 150 néző. Vezette: Gangel, Haszonits, Kövesi, Pálkövi.

Vasas: Tóth K. – Bálint (1), Bukor (1), Bödök 2, Schmál 1, Szlama (3) – Surányi, Tornyai, Csiki 1, Székely-Mádai (1), Turbucz (1) – Fejes (1), Kováts, Czakó, Gágyor, Rózsa – Inglis, Seregély, Lőczi 1 (1), Szlépka, Varga. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

DAB: Garbacz – Franssila, Léránt, Iossafov 1, Nagy M. (1), Uski 1 (1) – Hruby, Lencsés, Azari, Borbás, Németh P.(1) – Hüffner, Mestyán, Dubek, Huovinen, Saluga. Vezetőedző: Jávorics Gábor.

A dunaújvárosiaknál csak az „öregek” és a külföldiek játszottak, mert a fiatalok a junior csapattal Újpesten szerepeltek, bajnoki rájátszást vívtak. Az egyik fél két győzelméig tartó párharc első meccsét az UTE 5-2-re megnyerte.

A DAB helyzetéről mindent elmond, hogy a vezetőedző Borbás Gergely harcba küldte saját magát, így ezen a találkozón a vezetőedző az eddigi másodedző, Jávorics Gábor volt…

A vezetést a 7. percben Iossafov révén a dunaújvárosiak szerezték meg, de pontosan négy perc múlva már 1-1 volt az állás. Az első harmadnak ez maradt a végeredménye. A második játékrészt a hazaiak kezdték jól, hiszen a 25. percben már náluk volt az előny (2-1). A színvonal nem volt eget rengető. A Vasas lelkes volt (egy hajtós junior csapat benyomását keltve), de nem véletlenül áll az utolsó helyen, a DAB becsületből próbálkozott, azonban látszott, az Acélbikák nagyon csalódottak: mentek-mentek, de különösebb átütőerő, és ami még rosszabb, elképzelés nélkül. A dunaújvárosiak időnként öt az ötben is felálltak, mintha emberelőnyben lettek volna, de a hitét vesztett társaságnak nem sikerült a góllövés. Sőt, a 35. percben a Vasas növelte előnyét (3-1).

A befejező harmadban sem ért véget a dunaújvárosiak vesszőfutása, hiszen a 47. percben már 4-1-et mutatott az eredményjelző. Az utolsó egy percben mindkét oldalon született egy-egy gól, így alakult ki az 5-2-es Vasas-győzelem. Ami annyit jelent: lesz miért izgulniuk pénteken a dunaújvárosi drukkereknek: a tét az utolsó hely elkerülése.

A dunaújvárosiak lejtmenetéről mindent elmond, hogy az alapszakaszban négyből négyszer verték a Vasast 22-7-es gólkülönbséggel. Igaz, a középszakaszban legutóbb Dunaújvárosban már csak 4-3-ra nyert – nehezen – a DAB.

A középszakasz utolsó fordulójában pénteken a DAB a Fehérvári Titánokat fogadja (18 óra), a Schiller-Vasas vendége a Gyergyói HK (18.40), míg a Vienna Capitals-é a Hokiklub Budapest lesz (17.50).

Tegnapi eredmények: Vienna Capitals II – Gyergyói HK 2-5, Hokiklub Budapest – Fehérvári Titánok 3-5.

Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül eldőlt, hogy rájátszásba a felsőház öt csapata, az FTC, az UTE, a DEAC, a Csíkszereda és a Brassó mellé az alsóházból a Fehérvári Titánok, a Gyergyói HK és Vienna Capitals II csatlakozott.

Vezető képünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában