sikerrel veszik

2018.11.20. 21:29

DKKA: szerencsés Magyar Kupa-sorsolás

Ugyan a női kézilabda-bajnokságban szünet van, a magyar válogatott Európa-bajnoki felkészülése – ami hétfőn kezdődött Budapesten –, illetve szereplése miatt azonban ennek ellenére is vannak történések a hazai „fronton”.

Jankó Árpád

Ugyanis kedden a Magyar Kézilabda Szövetség székházában kisorsolták a Magyar Kupa negyeddöntőinek párosításait, amelyben érdekelt volt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia is, miután György László együttese az előző körben hatalmas bravúrral búcsúztatta a Siófokot, 27-22-es eredménnyel.

Mosolygós Kohász-játékos, Cifra Anita – maradjon a jókedv! Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezúttal a szerencse alaposan a dunaújvárosi csapat mellett állt, hiszen a két élklubot, a Bajnokok Ligájában szereplő Győrt és Ferencvárost, továbbá az élmezőnybe tartozó Érdet és Vácot is egyaránt elkerülte a DKKA. Végül a Békéscsaba lett az ellenfelünk a négyes döntőbe kerülésért vívott találkozón, az ötödik körben, miután a viharsarkiak 31–27-tel jutottak tovább az NB I. B-ben szereplő Kecskeméten. Ráadásul az összecsapást ezúttal is hazai pályán vívhatják meg Klujber Katrinék, ami további előnyt jelent számukra.

A Békéscsaba a bajnokságban eddig nem büszkélkedhet ennyire jó szerepléssel, hiszen tíz mérkőzésükből csak egyet nyertek meg a Budaörs ellen még az első fordulóban, ezen felül egy döntetlenre futotta az erejükből, igaz az bravúr volt, hiszen az Érd volt az ellenfelük. Három pontjukkal az utolsó előtti helyen állnak a tabellán.

A két együttes a bajnokságban már találkozott egymással, szeptemberben idegeben magabiztos dunaújvárosi siker született, 30–23-ra győzött a DKKA, tehát most is okkal bizakodhat mindenki, hogy ezt az akadályt is sikerrel veszik.

A további párosítások: Győri Audi ETO – EU-Fire Mosonmagyaróvári KC SE, Érd – Kisvárda Master Good SE, GVM Europe-Vác – FTC-Rail Cargo Hungaria.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, az elöl álló csapatok a pályaválasztók, a hivatalos játéknap pedig 2019. február 13.JÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában