jégkorong

2018.11.10. 13:10

Az U-17 súlyos veresége újvárosban

A Kazahsztán elleni szerdai vereség után péntek este Dél-Korea ellen játszott a magyar jégkorong-válogatott a Roland Divatház Négy Nemzet Tornán a Tüskecsarnokban. Az U17-es nemzeti csapatunk Dunaújvárosban szerepel.

Agárdy Csaba

BA Kazahsztán elleni szerdai vereség után pénteken este Dél-Korea ellen játszott a magyar jégkorong-válogatott a Roland Divatház Négy Nemzet Tornán a Tüskecsarnokban. Az U 17-es nemzeti csapatunk pedig Dunaújvárosban edzőtáborozik, amelynek részeként Szlovákiával játszanak háromszor – az első felvonás vereség lett.

Az első meccsen a szlovákok más dimenzióban játszottak
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Válogatottunk gyenge játékkal szerdán kikapott a kazahok tartalékos csapatától. A másik mérkőzésen az olaszok 5–2-re megverték Dél-Koreát. Az ázsiaiak csütörtökön – csak egy meccs volt a tornán – újabb vereséget szenvedtek, ekkor a kazahoktól kaptak ki 5–3-ra. A magyar válogatottban pénteken este Dél-Korea ellen az első találkozóhoz viszonyítva történt némi változás. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány nem számíthatott az első meccsen kézsérülést szenvedett Sofron Istvánra, a kapuban pedig Bálizs Bence helyett Hetényi Zoltán kezdett. A torna mindkét mérkőzése (Kazahsztán – Olaszország, Magyarország – Dél-Korea) lapzártánk után ért véget. A szombati utolsó napon Magyarország a Tüskecsarnokban 16 órakor az olaszok ellen játszik.

Az U 17-es válogatott Dunaújvárosban szerepel, a csapat tagja a DAB-ból Barna Dávid. Ők egymásután háromszor mérik össze erejüket a szlovákokkal, csütörtökön este 6–0-ra kikaptak a mieink. A tegnapi találkozójuk lapzártánk után fejeződött be.

Befejezte dunaújvárosi edzőtáborát a magyar U17-es jégkorong-válogatott Dunaújvárosban. A szlovák U16-osokkal három meccset játszottak a mieink. Arról már beszámoltunk, hogy csütörtökön 6-0-ra,

pénteken 4-2-re kikapott nemzeti csapatunk.

Ma délelőtt pedig 6-3-ra nyertek északi szomszédaink.

Magyarország – Szlovákia 3-6 (2-0, 0-2, 1-4)

A magyar gólszerzők: Fazekas Erik 2, Gál-Soma Tamás 1.

A mérkőzésen játszott a Dunaújvárosi Acélbikák hokisa, Barna Dávid is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában