Már a dunaújvárosi Monori Orsolya kezében a rajtpisztoly

2018.11.01. 23:21

Az MTK ágyúsait muszáj semlegesíteni

Kemény, mozgalmas hónap elé néz a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata, no és az NB I B-ben a fiatalokból álló, és ott eddig kiválóan szereplő Vártok Ákos-formáció. De vegyük sorra a legfontosabb programokat. A Kohász első csapata most szombaton az MTK Budapest gárdáját fogadja bajnoki mérkőzésen.  A DKKA U 19-es gárdája  pedig a NEKA elleni találkozón (idegenben) próbálkozhat a pontszerzéssel.

Jankó Árpád

AZ MTK után Mosonmagyaróvár elleni találkozóra utaznak Szalai Babették november 17-én, az U 19 pedig itthon fogadja a szekszárdi együttest november 18-án. De akad azért a sorban két további „fűszeres” csemege is.

A Magyar Kupa negyedik fordulójában, november 14-én Dunaújvárosban köszönthetjük a balatoni légiósokat. Ugyanis a Siófokot kapta a Kohász a sorsoláson. Emlékeztetőül: itthon a bajnokin 26–20-ra nyert a Siófok legutóbb a Kohász ellen.

A bajnoki tabellán is előre lépne a Kohász, ehhez kötelező az MTK elleni siker Fotó: Zsedrovits Enikő

És a végére hagytam a habot a gesztenyepürén: a Bera Bera spanyol csapat a 2002/2003-as sorozat után ismét kirándul hozzánk az EHF Kupa-mérkőzésre. Annak idején az idegenben lőtt gólok száma hozta meg a Kohász számára a továbbjutást (két góllal volt jobb a Kohász). Nos, remélni tudjuk, hogy a „spanyol csizma” ezúttal sem fog nagyon szorítani.

Dunaújvárosban november 10-én fogadjuk a hispán hölgyeket Dunaújvárosban, a visszavágó pedig november 18-án lesz spanyol földön 12 órakor. Hogy kinek harangoznak majd délben, ez nagy kérdés!

Ám most szombaton csakis az MTK elleni találkozóval kell foglalkoznunk (Dunaújváros Sportcsarnok, 18 óra). György László, a D. Kohász vezetőedzője igen kemény, öldöklő harcra számít, már csak azért is, mert az MTK két átlövő ágyúsa, Karnik és Termány épp a Kohásztól költözött a fővárosba, s minden bizonnyal bizonyítani akarnak a volt gazdájuknak. Persze az MTK elleni mérkőzésen a hazai közönség buzdítására is szükség lesz, hogy ebből (is) erőt és önbizalmat merítsen a DKKA.

György László vezetőedző megemlítette, a bajnoki tabellán van némi lemaradása a Kohásznak. A hátrányt pedig itt az ideje ledolgozni. Erre jó alkalom lesz a szombati meccs, az MTK ellen jöhet egy újabb szép győzelem!

Megállítani a kékek legjobbjait

„A Termány–Karnik–Tóth-belső hármast mindenképpen semlegesíteni kell. Tehát a védekezésre nagy gondot fordítunk, amivel segíthetünk majd a kapusainknak is, és labdaszerzés után kellene lerohanásokból könnyű gólokat dobni. Koncentrálnunk kell a mérkőzés utolsó másodpercéig. Pozitív hír még az, hogy Monori Orsolya hosszú lábadozása végére ért, már kezében a rajtpisztoly, és csak a „töltényeket” készíti elő, hogy hamarosan „tüzeljen” az ellenfelek kapujába. Egyszóval, rövidesen játékra jelentkezik – nyilatkozta lapunknak a D. Kohász szakvezetője, György László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában