Csaknem 1200 fiatal tehetség kézilabdázott

2018.10.24. 20:00

A jövendő üstökösei Dunaújvárosban

Három napon át zajlott a mögöttünk hagyott hosszú hétvégén a legendás Üstökös Kupa, amelyen összesen 96 csapat, közel 1200 kézilabdázója lépett parkettre.

Szabó Szabolcs

Az eredményáradatból most csak néhány fontos elemet emelünk ki: A fiúk mezőnyében az U 13-as és az U 12-es korosztályban (is) az Éles KISE szerezte meg a győzelmet, amíg az U 11-es korosztályában a Farkasvár DSE örülhetett a végső sikernek.

A Tatabánya korosztályos csapata éremmel és pénzjutalommal térhetett haza az Üstökös Kupáról Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A fiatal hölgyeknél jóval bővebb volt a szórás: szinte minden kiírásban más klub, egyesület örülhetett, az U 14-eseknél a Dabas II, az U 13-asoknál a Győr, U 12-ben a PC Trade Szeged I, U 11-ben a Szeged SE szerezte meg az első helyet. Az U 9-es és az U 10-es korosztályban – mint azt korábban lapunk ajánlója is tartalmazta – nem hirdettek győztest, itt a gólokat nem számolták, mert a legfiatalabbaknál még nem a konkrét eredmény a lényeg, hanem, hogy átérezzék a játék lényegét.

A DKKA U 14-es csapata markáns játékot mutatott

– Úgy vélem, elégedettek lehetünk, hiszen 96 csapat 1140 fiatal tehetsége kézilabdázhatott három napon át hét helyszínen. A már beérkezett visszajelzésekből kitűnik, hogy ez egy nagyon jól szervezett és remek hangulatú torna volt. A csapatok jól érezték magukat, és számos szakember is úgy vélekedett, hogy komoly fejlődési pontot jelentett e torna az adott csapat életében. Azon dolgozunk, hogy a jövő évben egy még jobb, a csapatok számára megfelelő seregszemlét állítsunk össze – mondta el lapunknak a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség Fellebbviteli Bizottságának elnöke, Németh Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában