A házigazda vitrinjébe került

2018.09.30. 20:38

Ongai Gábor emlékére rendeztek labdarúgótornát Pálhalmán

A pénteken Pálhalmán megrendezett I. Ongai Emléktornán, amit a tavasszal tragikusan fiatalon elhunyt Ongai Gábor rendőr őrnagy tiszteletére szerveztek, tizennégy labdarúgócsapat jelent meg és játszott, maga ez a szám is nagyra becsülhető.

Jankó Árpád

A tornán a dunaújvárosi önkormányzatot Lőrinczi Konrád, a közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke, és dr. Sürü Renáta jegyző képviselte, s Vörös Ferenc ezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese és Suszter Tamás dunaújvárosi kapitány nyitotta meg, de jelen volt többek között Balázs Péter dandártáboronok, a pálhalmai bv-intézet parancsnoka is.

Dr. Varga Péter megyei rendőrfőkapitány a legjobb kapusnak járó díjat adja át Papp Norbertnek Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Zömében a rendvédelmi alakulatok álltak össze, és jelentkeztek futballozni, de voltak olyan csapatok, amelyeknek tagjai baráti körökből, régi csapattársakból alakultak meg, de a járási hivatal is nevezett, soraiban dr. Kovács Péter vezetővel. Természetesen a labdarúgástudás, ahány csapat annyiféle erősségű és színvonalú volt. De ahogy Kalácska András, a városi labdarúgó-szövetség elnöke értékelte: a lelkesedés, a hozzáállás, az akarat jellemezte azokat a csapatokat is, amelyeknek kevésbé volt színvonalas a játéka. – Jobbára nagyon színvonalas mérkőzéseket láthattunk. Sok helyről jöttek a tornára, és az is értékelendő, hogy sok amatőr labdarúgó lépett a pályára. Több együttesnél látni lehetett a tudatos játékot, rendszert a mozgásban, a szervezettséget, és nagyszerű gólokat is láthattunk. A mérkőzéseken tapasztaltuk: van sebesség, lendület, olykor kipasszolták az ellenfeleket a legjobbak. Összefoglalva elmondhatom, hogy nagyon élvezhető volt a játék a tornán a közönség számára – nyilatkozta a városi szövetség elnöke.

A díjakat dr. Varga Péter dandártábornok, Fejér megye rendőrfőkapitánya adta át a csapatoknak és a különdíjasoknak.JA

Elsőként a pálhalmai csapat nyert

Az I. Ongai Emléktornát a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet csapata nyerte meg. Második lett a Sárbogárd RK, harmadik pedig a Székesfehérvár RK alakulata. A legjobb kapus Papp Norbert (Pálhalma BV), a döntő legjobb játékosa Mazán Balázs (Pálhalma BV), a legjobb játékos Komlós Róbert (FMRFK), a gólkirály Subi Tamás (Pálhalma BV) lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában