remek szereplés

2018.09.24. 19:35

Mindenki érmes lett a dunaújvárosi versenyzők közül

Szombaton Mogyoródon rendezték meg a II. Shokukan kupa elnevezésű karateversenyt, a nyári szünet után ezzel az eseménnyel indult el az őszi szezon, amelyen a Makita-Hikari Dojo sportolói számos éremmel térhettek haza.

Gallai Péter

Az első megmérettetésen még idény eleji volt a hangulat, de már érződött, hogy az egyesületek készülnek a nagyobb eseményekre, például a magyar bajnokság, az Európa-bajnokság, ezzel együtt a feszesebb munkatempóra. A sportcsarnokban három küzdőtéren folytak a mérkőzések, a Makita-Hikari Dojo hat versenyzővel képviseltette magát, páran betegség miatt hiányoztak, illetve két-három versenyző már nem vállalta a versenyzéssel járó többletedzést tanulmányi kötelezettségei miatt – ismertette beszámolójában Schneider László klubvezető. A hikarisok felé az edzői kérés annyi volt, hogy igyekezzenek jól hangolódni a további eseményekre, és a szünet utáni erőnlétükhöz, technikai állapotukhoz mérten „tegyék oda magukat”.

A dunaújvárosi klub karatékái remekül szerepeltek Mogyoródon, ahonnan dobogós helyekkel térhettek haza
Fotó: Hikari Dojo

 

– Az eredmények tekintetében ez jól sikerült, hiszen minden dunaújvárosi versenyző érmes helyezéssel zárta a napot, és reméljük, ez lendületet, kedvet ad az erősödő terhelések elviseléséhez. Jómagam versenybíróként, az egyik küzdőtér vezetőjeként voltam foglalkoztatva – fogalmazott Schneider László, aki hozzátette, hogy az egyesület várja a testedzés és a karate iránt érdeklődőket ötéves kortól, de akár a felnőtteket is szívesen látják a közösségben. Érdeklődni lehet hétfőn és csütörtökön délutánonként az edzőteremben.

A dunaújvárosi versenyzők eredményei: III. korcsoport haladó lány, kata: 3. Fatalin Enikő. III. korcsoport haladó lány, kumite: 1. Fatalin Enikő. IV. korcsoport haladó lány, kata: 1. Szilaski Szonja. V. korcsoport lány, kata: 1. Szatmári Eszter. V. korcsoport lány, kumite: 3. Szatmári Eszter. Junior férfi, kata: 2. Kovács Máté, 4. Szlávik Bence. Junior férfi, kumite: 1. Kovács Máté, 2. Szlávik Bence. Felnőtt férfi kumite: 1. Kovács Bence.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában