cél a népszerűsítés

2017.12.18. 20:32

A felnőttcsapat rövid időn belül utolérheti a bajnokság élmezőnyét

A DSE Röplabda Akadémia hétfőn megtartott sajtótájékoztatójának két fontos napirendi pontja volt..

GRÓF ANDRÁS

A tájékoztató résztvevői: Engyel László (b) szakosztályvezető, Vass Zoltán, Bódis Tamás és Tomanóczy Tibor Fotó: Ady Géza

Az első az akadémia és a Sport 36 (Vasi Energie Kft.) együttműködési megállapodásának aláírása volt, amelyről a sportszereket forgalmazó cég ügyvezetője, Bódis Tamás a következőképpen nyilatkozott.

- Azért esett a választásunk a dunaújvárosi együttesre, mert náluk az első csapat mellett kulcsfontosságú az utánpótlás-nevelés, ami beleillik a koncepciónkba. Ezen szerződés keretében szeretnénk hozzájárulni a minél jobb sportteljesítmény eléréséhez.

A Dunaferr szakosztályelnöke, Vass Zoltán hozzátette, hogy ez a megállapodás elsősorban nem üzletről, hanem a sport iránti elkötelezettségről szól, majd röviden értékelte a most folyó bajnokság eddigi szakaszát.

A tájékoztató résztvevői: Engyel László (b) szakosztályvezető, Vass Zoltán, Bódis Tamás és Tomanóczy Tibor Fotó: Ady Géza

 

- Egy teljesen átalakult felnőttcsapattal vágtunk neki az idei szezonnak. Már évek óta a mi csapatunk átlagéletkora a legfiatalabb, de most ezt hatványozottabban igaz, hiszen tulajdonképpen csak egy felnőttjátékos található a keretben, a többiek mind utánpótlás korúak. Büszke vagyok rá, hogy az összes olyan meccset hozta a csapat, ahol hasonló felkészültségű volt az ellenfél. A jövő csapatát építjük, amit legutóbb a Kazincbarcika vezetői is elismertek. Hasonló tavaszra számítok, de azért jó lenne egy-két meglepetést okozni. Fő célunk a sportágunk népszerűsítése, ami bázisiskoláinkon keresztül igen hatékony. A Dózsa iskolában nyolcvan, a baracsi általános iskolában pedig hatvan gyerek ismerkedett meg a röplabda alapjaival. Ezt a kört szeretnénk tovább bővíteni. Tavasszal Varsóból várunk utánpótlás-csapatokat egy tornára, ahol majd lemérhetjük, hogy hol tartunk. Köszönet a támogatóinknak a TAO-keretünk feltöltéséért, ami kiegyensúlyozott, nyugodt működést biztosít a következő évben.

Bódis Tamás és Tomanóczy Tibor írt alá
Fotó: Ady Géza

Az akadémia ügyvezetője, Tomanóczy Tibor egészítette ki az értékelést.

- Az NB I élmezőnye jelenleg előrébb tart, de ha sikerül együtt tartani a keretet, akkor néhány év múlva utolérhetjük őket. Az utánpótlás korosztályokban eddig jól szerepeltünk, a csapataink hozták a kötelező győzelmeket. Ezen a területen sokat jelent Kelemen István szervező munkája. Célunk, hogy együtteseink minél több nemzetközi találkozót játszhassanak, hiszen csak így tudjuk utolérni az előttünk járó országokat. A Sport 36-tal kötött megállapodásunk nemcsak felszerelésre, hanem sporteszközökre is vonatkozik. Szeretnénk meghálálni a bizalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában