Pazar kezdés, izgalmas végjáték

2017.12.19. 21:15

Hat dunaújvárosi játékos volt a válogatott keretében

A világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot egy góllal győzte le szerdán este a magyar női vízilabda-válogatott a világliga csoportkörének második fordulójában.

GALLAI PÉTER

A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics játékosa Szilágyi Dorottya (balra) és a spanyol Anna Espar Liaquet harca a labdáért MTI Fotó: Illyés Tibor

Ünnepélyes pillanatok vezették fel a meccset, ugyanis a Magyar Vízilabda Szövetség nevében Hesz Máté főtitkár, Bíró Attila szövetségi kapitány és Áts Bertalan kapusedző köszöntötte virággal és emlékplakettel a játéktól visszavonult Bolonyai Flórát, a világ- és Európa-bajnok Takács Orsolyát és az Európa-bajnok Tóth Ildikót. Azután az ünnepi percek, hiszen csak karácsony közeleg, a medencében is folytatódtak, a Carpathian Brigade szurkolótábor fantasztikus buzdítása mellett a keretben hat – Kiss, Garda, Gurisatti, Szilágyi, Horváth, Vályi V. – DUE-Maarsk játékost felvonultató válogatott álomrajtot vett. Fantasztikus védekezés mellett kiváló támadójátékkal rukkoltak ki a lányok, nem csoda, ha a nyári világbajnokságot idéző hangulat uralkodott az uszodában két negyed után.

A fordulás után összekapták magukat a spanyolok, kapusuk ugyan nem sokat találkozott a labdával, de vagy a kapufa, vagy a védelem kisegítette Estert. A hatalmas iramban talán Keszthelyiék is elfáradtak, így kezdhettük rágni a körmünket, hiszen az utolsó negyedben 9-8-ra felzárkózott a hispán alakulat. Ám a legjobbkor szerzett gólt egy remek bejátszás után centerből az újvárosi kapitány, Garda Krisztina, ugyanis a hátralévő időben már csak szépíteni tudott ellenfelünk.

A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics játékosa Szilágyi Dorottya (balra) és a spanyol Anna Espar Liaquet harca a labdáért MTI Fotó: Illyés Tibor

- Nagyon boldog vagyok, hogy ez a fiatal csapat ilyen hőfokú mérkőzésen nyerni tudott, a hangulatért pedig köszönet a szurkolóknak. A meccs végére kicsit elfáradtunk, nyugodtabb lettem volna, ha két-három góllal sikerül győzni, de ne legyünk telhetetlenek, hiszen a vb-ezüstérmest vertük meg, ami nagy fegyvertény – értékelt Bíró Attila a találkozó után.

A forduló másik találkozóját, az Oroszország – Hollandia mérkőzést pénteken játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában