birkózás

2017.11.15. 19:55

Gajzer Bálint bravúrosan teljesített

A Dunaferr SE utánpótlás korú birkózói a közelmúltban két jelentős eseményen is részt vettek.

Agárdy Csaba

f

Október 29. és 31. között Nagykőrös adott otthont a közép-magyarországi regionális edzőtábornak, amely az idén már a harmadik volt. A régió tizenkét egyesülete részéről nyolcvannyolc versenyző és edző vett részt az eseményen. Dunaújvárosból húsz birkózónövendék gyakorolt három napon keresztül. Az edzéseket Kiss Károly, a Dunaferr SE edzője vezette a Magyar Birkózó Szövetség által meghatározott irányelvek és szakmai anyag alapján.

A program hetven százalékban a sportági technika oktatását és gyakorlását tartalmazta. A napi kétszer két és fél, három órás edzéseken kiváló lehetőség nyílt arra, hogy a fogásokat elemezve, a hiányosságokra, és az apró részletekre felhívva a figyelmet, gyarapíthassák tudásukat a gyerekek. A nagy létszámnak köszönhetően mindenkinek bőségesen akadt edzőpartnere. Az első nap délutánján meglepetés vendégek érkeztek az edzőtáborba. Lőrincz Tamás olimpiai ezüstérmes, négyszeres Európa-bajnok, valamint Lőrincz Viktor Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes birkózók. A két kiváló sportoló bemelegítést tartott a gyerekeknek, majd különböző fogásokat mutattak be, amelyeket gyakoroltatták is a résztvevőkkel. Az edzőtáborban végig kiváló volt a hangulat, a fiatal birkózók az újonnan tanult fogások mellett a régebben elsajátított technikákat csiszolták, és tökéletesítették.

A dunaújvárosi küldöttség: Góczán Barnabás, Gajzer Bálint és Kiss Károly edző Fotó: Dunaferr SE

November 11-én Dorogon rendezték meg a diák II-es korcsoport (2006-2007-ben születettek) szabadfogású országos bajnokságát, amelyen kétszáztizennyolc birkózó küzdött az érmekért. Az eseményre a Dunaferr SE-ből az előzetes kvalifikációs versenyen két birkózó harcolta ki a részvételi jogot. Góczán Barnabás (32 kg) egy vereséget követően búcsúzott a viadaltól. Gajzer Bálint (35 kg) súlycsoportjában huszonkét induló lépett szőnyegre. A dunaújvárosi tehetség végig magabiztosan birkózott, egészen a döntőig menetelt. Itt igen komoly küzdelmet vívott, és fölényesen, 16-8-ra győzte le a csepeli Pauer Szabolcsot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában