Dunaföldvár

2017.09.15. 21:00

Több mint százan vettek részt a földvári Vallum örömíjászversenyén

Több mint százan neveztek a Vallum Íjász Egyesület első örömíjászversenyére, amelyet szeptember első szombatján tartottak a solti Kis-Duna partján. 

L. Mészáros Irma

f

A harmadik éve működő egyesület invitálására jöttek íjászok – gyerekek és felnőttek – a környező településekről, Soltról, Bölcskéről, Dunavecséről, Kulcsról, Rácalmásról, Hévízről és Budapestről is. A rendkívül szép, változatos helyszínen, amelyet a Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete bocsátott a rendelkezésükre, huszonnégy darab 2D-s célt helyeztek el, amelyre mindenkinek három lövést kellett leadnia. Jó hangulatú nap volt ez, a visszajelzések pozitívak – mondja az egyesület elnöke, Böde Sándor. Bár kicsit hosszúra sikerült a kialakított pálya, de dicsérték, mert sajátos terepviszonyaival remek gyakorlási lehetőséget biztosított ez a verseny mindenkinek. A jelenlévők egyöntetűen elismerően szóltak a vendéglátásról is.

Az egyesület fiatal és idősebb tagjai is ügyeskedtek Fotó: Takács G.

A civil szervezet vezetője büszke arra, hogy az ebéden kívül a szülők, hozzátartozók segítségével sok finom sütemény és gyümölcs is került a résztvevők elé. A tavaszi tisztújításkor megerősített régi-új elnök munkáját két új elnökségi tag is segíti: Helfrich Zsolt és Tarafás Attila. A harminckét tagú Vallumban a hétévestől a hatvanhét évesig különböző korosztályú tagok vannak, akik a saját rendezésű első örömíjászversenyen is kitettek magukért: tizenegy érmet hoztak el, köztük – Böde Anna Flóra, Fehérvári Lili, László Milán Attila – mini, illetve gyerek kategóriában, valamint Pápa Dóra, Trencsényi Valter ifi, és Dunavári Zsanett felnőtt női, Böde Sándor senior férfi kategóriában aranyat szerzett.

A Vallum Íjász Egyesület vezetői tervezik, hogy ebből a rendezvényből hagyományt teremtenek, s jövő tavasszal újra versenyt szerveznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában