Zene világnapja

2017.09.24. 09:30

Ingyenes programokkal várja az érdeklődőket a város zeneiskolája

Nagyszabású programcsokorral ünnepli a zene világnapját a Sándor Frigyes Zeneiskola és a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány.

Szabó Szabolcs

f

- Az utóbbi években kevesebb figyelem irányult városunkban a zene világnapjára és a nemzetközi zeneünnep küldetésére és céljaira. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy idén, október 2-án egy egész napos, a városlakók számára ingyenesen látogatható koncertsorozattal ünnepelünk – mondta el a csütörtöki sajtótájékoztatón Moravecz Attila, a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány vezetője, aki kiemelte, a város önkormányzata 855 ezer forinttal támogatta a kezdeményezést.

Moravecz Attila, a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány vezetője és Dőr Gabriella, a Sándor Frigyes Zeneiskola igazgatója reméli, sokan eljönnek majd a két helyszínen megrendezett koncertekre Fotó: Ady Géza

Dőr Gabriella, a Sándor Frigyes Zeneiskola igazgatója elmondta október 2-án, hétfőn 10 órakor az iskola melletti Sándor Frigyes téren kezdődnek a programok. Itt bemutatkoznak a zeneiskola zenekarai – harmonika zenekar, vonószenekar, fúvós együttes, jazz formáció -, s a városban tevékenykedő kórusok közül a Móricz Zsigmond Általános Iskola, a Széchenyi István Gimnázium és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum kórusai, diákjai és a Jószolgálati Otthon zenészcsapata.

A téren zajló programok 16 óráig tartanak majd. Este 18 órától pedig már a Bartók nagytermébe várják a komolyzene kedvelőit, itt a Sándor Frigyes Zeneiskola művésztanárai adnak koncertet. E programot is díjmentesen várja az érdeklődőket a zene ünnepnapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában