Karácsony, szilveszter

2023.12.19. 09:00

Hogyan készül a karácsonyra? Kiss Péter harmonikaművész

Az ünnepek közeledtével mindenki egyre inkább a karácsonyra, a készülődésre koncentrál. Közismert embereket kérdeztünk meg arról, hogyan készülnek a karácsonyra, hol, hogyan töltik a szilvesztert. Első megszólalónk a baracsi Kiss Péter harmonikaművész, aki frissen diplomázott Firenzében, a Luigi Cherubini Conservatory of Music-ban.

Balla Tibor
Kiss Péter harmonikaművész 
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

„A karácsony nálunk kiemelt ünnep, hiszen mégiscsak teljes egészében ilyenkor gyűlik össze a család. Én külföldön tanulok, a testvérem már külön él a szülőktől, és talán a karácsony az egyetlen alkalom, amikor együtt tudunk asztalhoz ülni. Különösen a Szenteste, ilyenkor közös vacsora után társasozunk. Ezért is kiemelt a karácsony az életemben, másrészt ilyenkor van a karácsonyi koncert, amit Baracson adok minden évben. Gondolhatnánk, hogy ez is egy ugyanolyan koncert, mint a többi, de anyáék nagyon sokat segítenek benne, lényegében az egész család benne van a szervezésben. Hogy hogyan készülök? Főzni, sütni még nem szoktam. Régebben nagyon bajban voltam, hogy ki milyen ajándékot kapjon. Persze ez mindig egy nehéz téma, könnyen elakad az ember. Most már a testvéremmel közösen kezdünk ráérezni, vele szerezzük be az ajándékokat. A szilvesztert itthon töltöm, ahogy eddig szinte mindig. Volt róla szó, hogy Firenzében töltöm, három lehetőség is adódott, ahol felléptem volna. Szóba került, hogy Firenze egyik főterén fellépünk a harmonika kvartettel, de végül úgy alakult, hogy egyik fellépés sem valósul meg. Talán ez egy jel volt, hogy szilveszterkor pihennem kell. Úgyhogy itthon, barátokkal töltöm.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában