Könyvajánló

2023.10.26. 12:00

Amit látott, az nem hagyja nyugodni

A könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánlunk olvasnivalót.

Duol.hu

A legenda valósabb, mint gondolnánk

Fotó: JK illusztráció

Jozef Karika: Fergeteg

A Félelem és a Hasadék után érkezik Jozef Karika legújabb hátborzongató thrillere!

A halny szélvihar, amely Lengyelországban, a Kárpátokban és a Szudétákban fordul elő leginkább, és a hegység két oldalán kialakuló nyomáskülönbség hatására keletkezik.

A halny érkezését jellegzetes felhők jelzik, amelyek átbuknak a gerinc másik oldalára, de nem folynak le a hegy lábáig. Amikor azonban a felhők elkezdenek észak felé mozogni, a szél egyre erősödik. A halnyt követően az időjárás drámaian megváltozik. A légnyomás hirtelen lecsökken, ami rendkívül erős hatással van az emberi szervezetre, megnő a koraszülések és a szívinfarktusok száma. A szív- és érrendszeri betegségekben és a depresszióban szenvedők tünetei súlyosabbá válnak. Nyugtalannak érezhetjük magunkat, rémálmok gyötörhetnek.

A helyi mendemondák szerint a vihar összefüggésbe hozható a megnövekedett öngyilkosságok és a megmagyarázhatatlan halálesetek számával is.

A Liptói-havasok elátkozott útszakaszánál egyre különösebb dolgok történnek, furcsa és megmagyarázhatatlan balesetek. Egy munkaügyben épp arra hajtó könyvelő véletlenül talál rá a földön heverő autós kamerára, amin egy hátborzongató felvételre bukkan.

Nyomozásba kezd, mert a látottak nem hagyják nyugodni, ám az események váratlan fordulatot vesznek, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a halny legendájában sokkal több a valóság, mint azt elsőre gondolnánk.

Jozef Karika új misztikus thrillerének hősei a legkegyetlenebb rémálomba csöppennek az elhagyatott lengyel–szlovák határvidéken, ami elöl nincs menekvés.

A szerző, Jozef Karika szlovák író és publicista. Történelmet és filozófiát tanult a besztercebányai egyetemen, s beszélgető-műsorokat vezetett. A mágiáról szóló könyvei (A szláv varázslat, az Árnyékzónák) egyszerre elismert és vitatott szerzővé tették ezen a területen. Megdöbbentő nyitottsággal írt a szervezett bűnözésről, könyörtelen maffiagyakorlatokat mutatott be a csoportok közötti harcokról, a pornográfia terjedéséről, a kábítószer-kereskedelemről. Nyíltan leleplezte a korrupciót és annak struktúráját az önkormányzatoktól kezdve egészen az államhatalom egyes részéig. Több irodalmi díjat nyert, megkapta az Irodalmi Alap díját is. Szinte minden évben megjelenik egy vagy több könyve. (Forrás: Moly)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában