Közös kiállítás

2023.06.09. 09:00

A mesterséges intelligencia és a mindennapok kapcsolatai

Mindennapok kapcsolatai címmel nyílik kiállítás az evangélikus templomban június 16-án, pénteken 16 órakor. Ismét fotográfiákban gyönyörködhet a tárlatlátogató, vagy inkább elgondolkodhat azok üzenetén. Csikós Árpád és a Széchenyi István Gimnázium fotószakkörének közös kiállítását Stermeczki András evangélikus lelkész, Pribil Sándor és dr. Csikós Árpád fotóművész ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Balla Tibor

Fotó: Csikós Árpád

Csikós Árpád: „Én azt mondtam: a legtöbb hobbiállat pótol valamit. Egy elvesztett vagy egy meg nem született családtagot, boldogságot, hobbit... és sokszor ezek az állatok már az emberi kapcsolatokat helyettesítik. A tanítványaim pedig azt mondták: ők megmutatják, hogy nekik nagyon is fontosak a valódi, fizikai kapcsolatok. Az érintés, a beszéd, az igazi tekintetek. Így esett hát, hogy – nagy örömömre – egymással szemben állunk, és mutatjuk meg, mit gondolunk mi 2023-ban a mindennapok kapcsolatairól. Két generáció áll most szemben egymással – de valójában egymás kezét fogva halad egy irányba. Óriási öröm ez nekem. Segítségül hívtam a mesterséges intelligenciát (A. I.) is. Az én enteriőrjeim az A. I. segítségével kerültek a fotópapírra, de a szereplők valóságosak. Egyéves munka eredménye ez.” 

A kiállító alkotók: Andrási Izabella, Botka Csenge, Csikós Árpád, Csikós Napsugár, Csontos Rena, Ritter Dorottya, Varga Ákos, Vasaji Elizabet és Zsigmond Gréta.

A megnyitón fellép a Black Velvet együttes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában