Erős újvárosi részvétellel

2023.06.14. 18:00

A megye alkotóinak seregszemléje

Június 15-én, csütörtökön 18 órakor nyílik a megye alkotóinak hagyományos seregszemléje, a Fejér Vármegyei Tárlat – ezúttal a székesfehérvári Csók István Képtárban.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

A kollektív kiállítás kétévente jelentkezik a – a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézettel váltásban. A tárlatra minden, a megyében élő, szakirányú művészeti főiskolát, egyetemet végzett alkotó, illetve a Székesfehérvári Művészek Társaságának és az Újpart Egyesületnek a tagjai kaptak meghívást. A művészek a legfrissebb – két évnél nem korábbi – alkotásaikat nyújthatták be. A szakmai zsűri döntése alapján három díjat osztanak majd ki. Díjat ad át Fejér Vármegye Önkormányzata, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata is. A beadott alkotásokat Hegyi Dóra kurátor, Mohácsi András képzőművész és Százados László művészettörténész zsűrizte. A kiállítást megnyitja Hegyi Dóra, köszöntőt mond Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum főigazgatója, Pálffy Károly, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában