Hétfőn

2023.05.27. 16:00

Jubilál a Rácalmási Passió – videóval

Pünkösdhétfőn délután ismét a Jankovich Kúriában láthatják az érdeklődők a monumentális előadást

Szabó Szabolcs

Passió játék Rácalmáson

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / archív

Május 29-én, hétfőn 15 órától immáron tizedik alkalommal mutatja be Jézus Krisztus szenvedéstörténetét Rácalmási Passió és Betlehemes Közösség a Jankovich Kúriában. Amint arra az előadás szervezői és szereplői lapunknak küldött tájékoztatójukban is felhívták a figyelmet, a passiójáték előadása az elmúlt évek során folyamatosan fejlődött, a Quintia együttesnek köszönhetően a darabhoz kapcsolódó zeneművek is élőben szólalnak meg. A szereplőgárda a maga hetven fő körüli létszámával folyamatosan alakult, Jézus Krisztus szerepében ezúttal is Kiss Viktor festőművész láthatja majd a közönség, a tavalyi évhez hasonlóan.

„A darab a covid járványhelyzet alatt Pünkösd ünnepéhez kényszerült kapcsolódni, ami mindannyiunk számára tovább vitte Krisztus szenvedés történetét a kereszthaláltól a feltámadáson át az új, az első szellemi közösség rejtélyes élménye felé. Megtartottuk ezt a kitárulkozást, és ugyanezzel a közösségalkotó igénnyel várjuk barátainkat a darabban való részvételre, és az előadásra egyaránt.” – olvasható a Közösség közleményében. A Rácalmási Passió művészeti vezetője ezúttal is Szabó Sipos Barnabás színész, színházi szakember, munkáját segédrendezőként Gulácsi Zoltán és Gulácsi Anita segíti. Az előadást ezúttal is díjmentesen tekinthetik meg az érdeklődők pünkösdhétfőn 15 órától.

A Rácalmási Passióról szóló kisfilmet az alábbi linken érhetik el olvasóink: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában