Könyvajánló

2023.05.07. 12:00

A szenvedély minden szabályt felülírt

A könyvkiadók közelmúltban megjelent újdonságaiból, illetve független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás kötetekből ajánlunk olvasnivalót.

duol

Egy szemeszterre a professzor tanársegédje lett Fotó: JK

Max Monroe: Izgató titok

Az irodalom és a szenvedély mindig együtt jár. Nem igaz?

„Én, Rachel Rose, elég nagy pácban vagyok egy Ty Winslow nevű, dögös angolirodalom-professzor miatt, és nem tudom, hogyan kerülhetnék ki belőle. Hadd magyarázzam el gyorsan.

Egy lány találkozik egy sráccal. A lány odaadja a srácnak az alsóneműjét, de semmi mást, ami alapján beazonosítható lenne, mert úgy tervezi, hogy soha többé nem látja a srácot. Aztán mégis újra találkoznak, méghozzá szakmai közegben: a lány egy teljes szemeszteren át a professzor tanársegédje lesz. Legszívesebben törölné az előzményeket, de a srácnak túl sok olyan vonzó tulajdonsága van, ami miatt nehéz ellenállni neki: #1: Őrülten vonzó. #2: Vele lenni a világ legjobb mókája. #3: Sikeres és intelligens. #4: Bármikor képes idézni Walt Whitmant – ami veszélyes dolog egy irodalomkedvelő esetében. #5: Egy nagybetűs Hízelgő: képes bármelyik nőről levarázsolni a bugyit.

Most pedig Mr. Dögös Professzor, akiről elhatároztam, hogy ellen fogok állni neki, játszani akar velem egy pajkos, titkos játékot, amelyben a győztes mindent visz.

Hogy mi a tervem? Elég sokáig húzni a játékot, hogy biztosan nyerjek anélkül, hogy valami hülyeséget csinálnék, például beleszeretnék.”

A New York Times és a USA Today bestsellerszerző-páros, Max Monroe egy olyan egyetem falai közé csalogat minket, ahol Winslow professzor áll a katedrán, és egy visszautasíthatatlan kalandra hív. A szenvedély minden szabályt felülír.

„Szívszorító és izgalmas olvasmány.” – ajánlja olvasóinak a Red Cheeks Reads internetes magazin.

„Túlfűtött és szórakoztató.” – írja a kötetről a Daisy Knox's Tales of Love, Life and Murder portál elemzése.

„Színtiszta tökéletesség.” – közli a Harlequin Junkie blog szerzője.
„Rendkívül szenvedélyes.” – írja Anna Reads Here könyvkritikus. (Forrás: Bookline)



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában