Rangos elismerés

2023.04.13. 07:00

Wünsch László lett a Mezőfalváért kitüntetés díjazottja

A Mezőfalvi Néptáncegyüttes 65. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi ünnepségen Mezőfalva önkormányzata Wünsch László nívódíjas koreográfust Mezőfalváért kitüntetésben részesítette.

Horváth László

Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere adta át a kitüntetést Wünsch Lászlónak Fotók: a szerző

A kitüntetést Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete a Mezőfalvi Néptáncegyüttesben kifejtett, Mezőfalva hírnevét előmozdító többéves szakmai munkájáért adományozza. 

Wünsch László 1931-ben született. Mezőfalván 1971-ben kezdte meg tevékenységét, ő lett a vezetője az akkori, újjászerveződött Mezőfalvi Néptáncegyüttesnek. 

Fiatalos lendülete magával ragadta az akkori tinédzsertáncosokat. Laci bácsi nemcsak táncot tanított, hanem fontos volt neki, hogy családias hangulatban teljenek a próbák. Nagy súlyt fektetett az illemre, jó magatartásra, helyes viselkedésre tanította táncosait. Bármiféle problémával lehetett hozzá fordulni. 

1974-ben megszervezte az első Duna menti táncos tábort, amelyen 6 táncegyüttessel együtt nyaralhatott a Duna partján. Ezt 20 alkalommal sikerült megismételni, majd kis szünet után Wünsch Nosztalgia Táborként újraindult az együtt táborozás, ami már 15 éve tart, és idén éppen a 15. Mezőfalván lesz. A Laci bácsi nevéhez fűződő 35 nyári tábor számtalan fiatalt vonzott, ami kölcsönös szereteten alapul. Ez már egy jó nagy család, amely Laci bácsié. 
Laci bácsi és felesége koruk ellenére szívesen vesznek részt kulturális műsorokon. Figyelemmel kísérik tanítványaik életét, szívesen adnak tanácsot, bizalommal lehet fordulni hozzájuk. 

Wünsch László és felesége 

Laci bácsi az a tiszta szívű, becsületes, kedves ember, akit mindenki szeret és tisztel. 28 évig tanított Mezőfalván. Kívánunk neki hosszú és egészséges éveket. A Mezőfalván őt övező tisztelet és szeretet jeléül Mezőfalváért kitüntetéssel köszönték meg és ismerték el szakmai munkáját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában