Koncertek

2022.12.14. 17:30

Többórányi hazai rockzene

Sokan, sok ideje próbálnak magyarázatot adni arra, mi állhat azon jelenség mögött, hogy Dunaújváros újra és újra kitermel élvonalbeli zenekarokat alter- és rockvonalon. Még nem találkoztam a titkok tudójával, de egy bizonyos, az összetevők között ott van a Kaptár Music Pub, amely rendre bemutatkozási lehetőséget kínál azoknak. A hétvégén három fázis horzsolt a zúzdában.

Balla Tibor

Hangszerek tekintetében igencsak erős a Sevége zenekar, különleges, kevert stílusukban érezhető a belső összhang Fotók: Ihász Martin

Dunaújváros - A kezdő zenekar általában a pályaívét tekintve is kezdő a hagyományok szerint. Én ma még nem tenném kötelezővé a Kötelező zenekart, de azért érdemes lesz fél szemmel rájuk lesni időnként, a két női frontemberrel kiálló formáció legalábbis érdekes megközelítést jelent. Sok próbával és fellépéssel a hátuk mögött még érheti meglepetés a közönségüket, aminek a bázisa már most szabad szemmel is könnyen látható. 

A második menetet erős csúszással este tizenegy környékén a Sevége zenekar vállalta be. Elég hamar kiderült, egyáltalán nem véletlen, hogy a döntő közelébe kerültek egy budapesti tehetségkutató versenyen a közelmúltban. Nem kell túl erős jóstehetség ahhoz, hogy borítékoljuk, ha csak ők maguk el nem linkelik, vagy valami más nem várt tényező be nem üt, akkor könnyen a fővárosi fősodorba is bekerülhet a Jiling Ottó ének, Papp István Norbert basszusgitár, Orgovány Zoltán gitár, Kőszegi Zsolt Antal „Trevor” gitár, Feny­vesi Máté „Frodó” dob felállással (saját megfogalmazásuk szerint) horzsoló zenekar. Ez már egyértelműen nem a kizárólag a garázssorra való banda, náluk már érezni, hogy átjárta őket a próbaterem levegője, és nem is először állnak közönség előtt. Ez a magabiztosságukon is meglátszik. Az külön szerencséjük, hogy kifogtak egy még kiforratlan, de tehetséges frontembert, de a hangszeresek sem ijednek meg a húroktól, bőröktől, kezdik anyanyelvi szinten beszélni a zene nyelvét. Ha már az ő nyelvükön fogalmazunk, sok horzsolás után vélhetően jól összecsiszolódnak majd, egymást is jól érzik. 

Jiling Ottó frontemberként többet hoz a kötelezőnél

A péntek estét a RockBOX hajnalba nyúló fellépése zárta. A női énekesre váltó zenekar a ´80-as évek nosztalgikus hangulatát ígéri, és hozza is egyenletes színvonalon Lapu Lillával a fronton. Velük lett kerek az est kínálata.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában