Wake up 1230

2022.10.29. 11:00

Nem vette „megúszósra” a koncertet a banda

Nem mindennapi élmény, amikor bemegy az ember csütörtökön este a mozi előterébe, és a lazább csoportokban beszélgető emberek között felfedezi a 30Y dobosát, a Kex frontemberének saját jogon is népszerű fiát, a Supernem basszerosát, vagy a Móricz padsoraiból egy másik ismerős arcot, aki most éppen gitáros énekesként vendégeskedik szülővárosában.

Balla Tibor

Alaposan kihasználták a mozi adottságait

Fotó: Ihász Martin

A Wake up 1230 zenekar koncertje előtt ilyen családias hangulat uralkodott. Semmi sztár­allűr, semmi extra felhajtás. Aztán bent a teremben sem azt kapta elsőre a közönség, amit ilyenkor szokás, egy megkapóan művészi, nyugodt tempójú drónfilmet vetítettek le a meglepett közönségnek. Kálló Péter alkotása után már felgyorsultak az események, Baksa-Soós Attila, a frontember nemcsak a szponzoroknak köszönte meg a segítséget, hogy létrejöhetett a koncert, de kedves gesztusként még a mozi alapemberének, Kutasi Sándornak a neve is elhangzott a köszönetek között. 

Frenk a hazai pályán Fotós: Ihász Martin

A fő műsorszámban sem kellett csalódnia a közönségnek, a viszonylag csekély számú érdeklődő ellenére is teljes erőbedobással nyomta le a banda a Wild Colors című bakelitnagylemezének anyagát – amit örömmel dedikáltak is az érdeklődőknek –, és néhány új dal is belekerült a repertoárba. Az est teli volt kedves gesztusokkal is, mint például, amikor Baksa-Soós azután, hogy megemlítette, hogy Frenk édesanyja itt él, a széktámlákon átmászva körbecsókolta saját édesanyját a nézőtéren, vagy az, amikor Frenk nem mulasztotta elmondani, hogy a Móricz-iskola milyen egész életre szóló muníciót adott neki. 
Jó buli volt, bár rock and rollt ülve hallgatni nem az ­igazi.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában