József Attila Könyvtár gyermekkönyvtára

2022.09.20. 12:00

Cimbora-dallamok csendültek az indián nyárban

Török Tímea

Minden megjelent alkotó kapott ajándékot Fotók: a szerző

Szeptember 17-én 16 órai kezdettel Cimbora dallamok az indián nyárban címmel rendeztek nyárbúcsúztató gyermekkoncertet a dunaújvárosi József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárában. 
Mivel a címben szereplő indián nyár helyett borongós, esős idő várta az érdeklődőket szombaton délután, a Cimbora ösvényen található cimbora fához tervezett esemény a szabad ég helyett a könyvtárban került megrendezésre. 

Törökné Antal Mária, Marcsi néni
 

Elsőként a gyermekkönyvtár vezetője, Törökné Antal Mária könyvtáros, azaz Marcsi néni üdvözölte a megjelent régi és új cimborákat és szüleiket, majd a Nyári élményeim címmel 1–8. osztályos korcsoport számára meghirdetett rajzpályázat díjazottjai vehették át a jól megérdemelt jutalmukat. Természetesen mi mást, mint csodálatos könyveket. 
Nem volt könnyű dolguk az ítészeknek, mert a város minden iskolájából érkezett pályamű, így rengeteg gyönyörű alkotás közül kellett kiválasztaniuk a legjobbakat. Akik nem értek el helyezést, azoknak sem kellett búslakodniuk, hiszen valamennyi pályázó gyermek kapott könyvjelzőt és választhatott egy-egy színes kiadványt magának. A nyereményeső után kezdetét vette a Cimbora-koncert, ahol gitár, harmonika, fuvola és énekszó szórakoztatta a zenekedvelő hallgatóságot. 

Visszajáró vendégként bizton állíthatom, hogy a dunaújvárosi gyermekkönyvtár az időjárástól függetlenül, méltán üde színfoltja és közkedvelt helyszíne a könyvek ifjú rajongóinak, köszönhetően az ott dolgozók munkájának és a hely varázsának. 
A kiállítás október 31-ig tekinthető meg. 
 

Minden megjelent alkotó kapott ajándékot 
Fotók: a szerző

Törökné Antal Mária, Marcsi néni
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában